Šta dobijaju gubitnici Oskara?

Godinama unazad raskošne poklon-torbe kojima su obilno darovane najveće zvezde Holivuda bile su garant da - pobedili ili izgubili - one nikako ne napuste dodelu „Oskara” praznih ruku.

Život

Izvor: B92

Nedelja, 27.02.2011.

20:34

Default images

U vreme najveće ekstravagancije zvanični „paketići” su sadržali besplatna safari putovanja i dijamante vredne preko 95.000 dolara.

Ali onda su poreski zvaničnici zavrnuli slavine, utom je stigla i recesija, što je društveno osvešćene zvezde stavilo u nezgodnu poziciju da primaju luksuzne poklone dok ih ceo svet posmatra. Čak su i organizatori nekih post-Oskar žurki zabranili deljenje paketića nazvavši to „neprikladnim”.

Međutim, slavni ne treba da brinu, zahvaljujući nešto diskretnijem i PR-u bliskom konceptu nazvanom „sobe za darivanje”.

Ovogodišnjim nominovanim za Oskara koji ne budu osvojili zlatnu statuetu svakako će već do sutra ujutru zaceliti rane kad im kurir donese „poklon za gubitnike”.

Kada stigne daleko od radoznalih očiju javnosti i zvanica sa dodele, u njemu će biti put na Maldive, boravak u luksuznom hotelu, garderoba i nakit poznatih dizajnera u vrednosti do 75.000 dolara.

Glavna inovacija je, međutim, stigla u vidu apartmana ili salona za darivanje - prilika da, uz specijalnu pozivnicu, dođete u određeni hotel i sami odaberete među luksuznim brendovima šta vam se najviše sviđa.

Ovi apartmani, smešteni u vrhunskim hotelima, organizovani su van dodele Oskara i zvanično nisu povezani sa nagradama američke Akademije za film. Zvanično.

Međutim, prošle nedelje apartmani u hotelima W i The London vrveli su od poznatih lica. Među slavnima koji su svratili da se ovajde bile su britanska glumica Helena Bonam Karter i zvezda „Očajnih domaćica” Teri Hačer.

Specijalistička firma GBK organizovala je dvodnevni događaj u hotelu W među kojima su pokloni bili i putovanje na Karibe od 6.000 dolara i sedmodnevni boravak u hotelu Kempinski u Zanzibaru (vredan 30.000 dolara) koji je dobio „Oskarovac” Ejdrijen Brodi.

Zvezde koje su vođene u obilazak GBK apartmana bile su „obasute” i dijamantima od 20.000 dolara, tašnama Felicity, vaučerom za infracrvenu saunu vrednim 5.000 dolara i luksuznu teretanu Kefty Home Gym gde je mesečna članarina 600 dolara.

„To je stvarno zabavno, ali ponekad je i zamorno”, kaže glumica Malin Akerman. „Ja većinu svojih poklona dajem prijateljima”.

Gevin Keli, čovek iza GBK Golden Oscar Lounge kaže da su ovi apartmani vešt način da se inače imućnim zvedama daju besplatne stvari. „Na ideju o poklon-sobama sam došao pošto sam poklonio jedan sat Oziju Ozbornu i on je kasnije fotografisan s njim. Shvatio sam koliku moć ima spoj poznatih ličnosti i brendova”.

Natali Portman, zvezda filma „Crni labud” koja će najverovatnije osvojiti „Oskara”, dobila je ponudu da nosi dijamantski prsten vredan 20.000 dolara koji je specijalno za nju kreirala kuća Diamonds by Donna.

„Ako se Natali pojavi, poklonićemo joj ga. To je skup prsten ali je vredan svaku paru ako ga Natali bude nosila”, kaže vlasnica juvelirnice Dona Rut, koja je takođe imala svoj sto u GBK foajeu.
Kolin Fert i Helena Bonam Karter u filmu
U hotelu Four Seasons zvezdama su omogućeni kozmetički tretmani i pristup proizvodima vrednim desetine hiljada dolara, uključujući tašne poznatih brendova i poslednje verzije raznih gedžeta.

Helena Bonam Karter, kojoj je upriličen privatni obilazak apartmana, odabrala je Dellov tablet računar vredan 650 dolara, muzički stub i kremu za lice Perricone Neuropeptide od 300 dolara.

„Helena je bila impresionirana ponudom”, kazao je neimenovani zivor.

Ali ni pokloni nisu za džabe. Američka služba za prihode - koja je pre pet godina insistirala da zvezde plate porez na poklon torbe - kaže da svako ko primi poklon vredniji od 600 dolara mora to da prijavi kao prihod.

Pogledajte kompletnu listu ovogodišnjih dobitnika

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: