Vibrator - mitovi i istine

Vibratori su definitivno najpopularnije seksi igračke. Jedno od istraživanja koje je sproveo Univerzitet u Indijani pokazuje da ih je koristilo 53 % Amerikanki. Ali neke žene ne koriste vibratore iz straha da će se povrediti, dok se mnogi muškarci pitaju šta ženama znači upotreba vibratora.

Život

Izvor: B92

Nedelja, 27.02.2011.

15:01

Default images

Mit: Vibratori su za usamljene i ružne

Istina: Sudeći po ovom istraživanju, vibratore više koriste udate žene 50% od samih - 29 %.

Mit: Ukoliko su ženi potrebni vibratori da bi doživela orgazam, nešto nije u redu sa njom.

Istina: Pogrešno. Pojedinim ženama je samo potrebna intenzivnija stimulacija od one koju mogu da omoguće prsti ili jezik. Studija je pokazala da, u poređenju sa ženama koje nikad nisu koristile vibratore, one koje ih upotrebljavaju su imale više orgazama, veću seksualnu želju, lakše su se uzbuđivale, više vlažile (što znači da je sam odnos mnogo prijatniji) i doživljavale su podjednako ili bolje seksualno zadovoljstvo.

Sudeći po rezultatima iz Magazina američke medicinske asocijacije 1999. godine, 25 % žena ima teškoće da dožive orgazam, ili ostaje uskraćeno za isti. U jednoj knjizi za samopomoć „Postanite orgazmični“ koju su napisala dva seksualna terapeuta se opisuje kako da žena dostigne seksualno zadovoljstvo. Pogodite šta su preporučili kao deo ovog procesa? Vibrator.

Mit: Ukoliko je ženi potreban vibrator da bi uživala u seksu i doživela orgazam, njihovi muškarci ne znaju da vode ljubav s njima na pravi način.

Istina: Ne mora da znači. Mnoge savršeno normalne žene ne mogu da dožive orgazme bez intenzivne stimulacije koje omogućavaju vibratori. Druge mogu, ali to traje duže nego što bi one ili njihovi partneri to želeli. Parovi bi trebalo da razgovaraju o erotičnim igrama u kojima bi uživali i nauče jedno drugo onome što ih uzbuđuje.

Takođe, muškarci bi trebalo da vode ljubav tako što će partnerki pružiti dodire i masažu po celom telu, uključujući genitalije, ali ne da budu posvećeni isključivo tom delu. Muškarci bi trebalo da shvate da samo 25 % žena doživljava isključivo vaginalni orgazam jer im ne omogućavaju toliko direktne stimulacije klitorisu, koji je smešten pored vagine, ispod vrha gde se ukrštaju vaginalne usne.

Da bi uživale u orgazmu, dve trećine žena zahteva direktnu stimulaciju prstima, jezikom, vibratorom ili bilo čime što može da raspali erotičnu igru. Ako pretpostavimo da muškarac hoće da uživa u ležernom, razigranom, maštovitom osećaju koji treba da obuhvati čitavo telo, a da posebnu pažnju posveti klitorisu, onda ne bi trebalo da postoji nikakav problem što je ženi potreban vibrator ili ako jednostavno želi da ga upotrebi da bi doživela orgazam.

Mit: Ukoliko žena upotrebljava vibrator pri partnerskom seksu, muškarac ostaje po strani

Istina: Apsolutno ne. Vibratori omogućavaju samo jedno – intenzivnu stimulaciju. Ne mogu da poljube ženu, da zagreju krevet, pričaju šale se, kažu „Volim te,” ili urade bilo šta što ljubavnici omogućavaju jedno drugom radi uživanja i zadovoljstva. Vibratori ne mogu da zamene muškarca, oni samo omogućavaju intenzivnu stimulaciju.

Mit: Vibratori su neprirodni

Istina: Vibratori su prirodni koliko i bilo koje druge erotične stvarčice: parfem, muzika, sveća ili veš.

Mit: Vibratori stvaraju zavisnost.

Istina: Da li stolari postaju zavisni od svog alata? Ne, alat samo pomaže da lakše i brže završimo posao. Mnoge žene zaista vole svoje vibrator ali to je lično opredeljenje a ne zavisnost. Zavisnost podrazumeva da će tokom vremena biti potrebne veće doze da bi se održao željeni efekat, a ovo se ne odnosi na vibratore. Zapravo, kako se žene naviknu na vibratore i počnu da ih koriste za zadovoljavanje svih svojih erotičnih želja, mnogima je potrebno manje stimulacije da bi dobile to što žele.

Mit: Žena više ne može da uživa bez vibratora

Istina: Da li vam je vožnja upropastila šetnju? Ne, samo ćete brže stići na određenu lokaciju. Isto važi i za sex sa i bez vibratora. Telo odgovara na erotičnu stimulaciju bez obzira na to odakle ona dolazi: prsti, jezik, penis ili vibrator. Česta upotreba vibratora ne menja sposobnost tela da odgovara i na druge tipove seksualne stimulacije.

Mit: Vibrator izaziva utrnulost genitalija

Istina: Ponekad, ali ne često. U istraživanju Univerziteta Indijana, 11 % žena koje koriste vibrator su prijavile povremenu „ukrućenost“, a 3 % je ovo iskusilo često. Ukoliko se ovo dešava, ne treba pritiskati jako vulvu i klitoris.

Mit: Vibratori izazivaju infekcije urinarnog trakta

Istina: Ove infekcije su izazvane bakterijom iz digestivnog trakta koja se izbacuje u toku nužde, pa se analni kanal i koža oko njega mogu zaraziti. Ukoliko vibrator (ili bilo šta drugo) dođu u kontakt sa ovom bakterijom, a potom sa vulvom, bakterija može da dospe u mokraćni kanal i izazove infekciju. Treba paziti gde se vibrator ostavlja i treba ga redovno prati, a ukoliko se koristi za analni seks, može se koristiti kondom i potom se upotrebiti za vaginu. Infekciju ne izaziva vibrator, već njegova nepravilna upotreba.

Foto: Roland Darby / FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: