Otkriven tajni sastojak Koka Kole

Čini se da je jedna od najčuvanijih tajni na svetu, za koju je znalo svega nekoliko najviših zvaničnika kompanije Koka Kola, napokon otkrivena. Predstavnici veb sajta Thisamericanlife.org tvrde da su otkrili misteriozni i dobro čuvani tajni sastojak koji ide u najpopularnije gazirano piće na svetu.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.02.2011.

16:30

Default images

Tačni sastojci koji idu u Koka Kolu nikada nisu otkriveni javnosti, a recept, koji je izmislio hemičar Džon Pemberton 1886. godine, čuva se u sefu pod konstantim nadzorom obezbeđenja u Atlanti.

Koka Kola sadrži nekoliko mirišljavih ulja, a njihova tačna mešavina zaslužna je za prepoznatljiv ukus ovog pića, koje su mnogi pokušali da kopiraju, ali nikada sa identičnim rezultatom.

Upravo ova mešavina predstavlja tajni sastojak nazvan 7X, i on čini svega 1 odsto celokupne formule.

Recept za tajni sastojak 7X:

- Alkohol 236 mililitara
- Pomorandžino ulje 20 kapi
- Limunovo ulje 30 kapi
- Ulje oraščića 10 kapi
- Ulje korijandera 5 kapi
- Ulje cveta Citrus vulgaris 10 kapi
- Ulje cimeta 10 kapi

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

76 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: