- Vesti -

Otkriven tajni sastojak Koka Kole

Čini se da je jedna od najčuvanijih tajni na svetu, za koju je znalo svega nekoliko najviših zvaničnika kompanije Koka Kola, napokon otkrivena. Predstavnici veb sajta Thisamericanlife.org tvrde da su otkrili misteriozni i dobro čuvani tajni sastojak koji ide u najpopularnije gazirano piće na svetu.

Podeli

Tačni sastojci koji idu u Koka Kolu nikada nisu otkriveni javnosti, a recept, koji je izmislio hemičar Džon Pemberton 1886. godine, čuva se u sefu pod konstantim nadzorom obezbeđenja u Atlanti.

Koka Kola sadrži nekoliko mirišljavih ulja, a njihova tačna mešavina zaslužna je za prepoznatljiv ukus ovog pića, koje su mnogi pokušali da kopiraju, ali nikada sa identičnim rezultatom.

Upravo ova mešavina predstavlja tajni sastojak nazvan 7X, i on čini svega 1 odsto celokupne formule.

Recept za tajni sastojak 7X:

- Alkohol 236 mililitara
- Pomorandžino ulje 20 kapi
- Limunovo ulje 30 kapi
- Ulje oraščića 10 kapi
- Ulje korijandera 5 kapi
- Ulje cveta Citrus vulgaris 10 kapi
- Ulje cimeta 10 kapi

Vesti

Anoreksija kao moda

Poremećaji u ishrani se (i) među nemačkom omladinom dešavaju pre svega – devojkama. Jer njihov ideal izgleda stvoren je na osnovu Fashion TV-a. Zato su anoreksija i bulimija česte pojave.

Vesti ponedeljak 28.02. 15:58 Komentara: 6

Oskar '11: Ko je vladao crvenim tepihom?

Diskretni stil mladog Holivuda trijumfovao je na crvenom tepihu na 83. dodeli nagrada Američke filmske akademije u Los Anđelesu. Od prelepih nijansi crvene i ljubičaste do šampanj i srebrnih boja, najlepši ali i promašeni modni komadi u noći Oskara su se vrlo smelo poigravali sa klasikom, nijansama i tradicionalnim stilom crvenog tepiha.

Moda ponedeljak 28.02. 13:41 Komentara: 2

Možda zbog kreveta spavate sami

Kineska veština, feng šui, kaže da prema položaju nameštaja i predmeta po kući dozvoljavate ili ne pozitivnoj energiji da prodre u vaše gezdo. Naravno, to se odnosi i na spavaću sobu koja bi trebalo da vaše ljubavno gnezdo. Ali da li je zaista tako?

Vesti ponedeljak 28.02. 13:05 Komentara: 7

Šta dobijaju gubitnici Oskara?

Godinama unazad raskošne poklon-torbe kojima su obilno darovane najveće zvezde Holivuda bile su garant da - pobedili ili izgubili - one nikako ne napuste dodelu „Oskara” praznih ruku.

Vesti ponedeljak 28.02. 12:00 Komentara: 1

Vibrator - mitovi i istine

Vibratori su definitivno najpopularnije seksi igračke. Jedno od istraživanja koje je sproveo Univerzitet u Indijani pokazuje da ih je koristilo 53 % Amerikanki. Ali neke žene ne koriste vibratore iz straha da će se povrediti, dok se mnogi muškarci pitaju šta ženama znači upotreba vibratora.

Vesti nedelja 27.02. 15:01 Komentara: 7

Kako deca vide politiku?

Deca ne znaju pravo značenje pojmova politika, izbori, parlament, vlast..., ali „upijaju" sve što odrasli kažu i, dajući tome sopstvenu interpretaciju, imaju definiciju za sve - za njih su političari “„ljudi koji prave politanke", skupština je predstava, a da bi postao političar „ne treba ići ni u jednu školu".

Vesti nedelja 27.02. 11:14 Komentara: 3
strana 1 od 75 idi na stranu