Alpinista preživeo pad s 300 metara

Kada je spasilačka ekipa obaveštena da je jedan alpinista pao sa snežnog grebena u škotskim planinama, pomislili su na najgore.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.01.2011.

14:02

Default images

Zato, kada je posada helikoptera ugledala Adama Potera na nogama kako gleda u kartu u podnožju litice, ni na kraj pameti im nije bilo da je upravo on čovek za kojim tragaju pa su nastavili sa potragom, piše londonski "Telegraf".

Ovaj 36-godišnji alpinista iz Glazgova se tokom penjanja na 1.094 metara visok planinski vrh Sgur Čoinič Mor (Sgurr Choinnich Mor) okliznuo i "preletevši" preko tri izbočine u steni pao u sneg 300 metara niže.

Pad, koji se može meriti sa padom sa Ajfelove kule, preživeo je tek sa manjim povredama i kojom ogrebotinom.

Poter, koga su spasioci na kraju "locirali" po delovima opreme koje je rasejao za sobom tokom pada, prenet je helikopterom u bolnicu u stanju šoka, ali gotovo neozleđen.

On je kasnije ispričao da je nakratko izgubio svest i da se odmah potom digao, stavio rezervnu kapu i rukavice i uzeo kartu kako bi ustanovio gde se nalazi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: