Kako da ovladate vezom?

Nikad nemojte zaboraviti onu filmsku, pomalo izlizanu poruku da ako nekog stvarno volite, treba da ga pustite na slobodu. Međutim, kada ste na početku veze, bolje je da tu slobodu priuštite sebi. Kako biste izbegli reputaciju očajnice koja nema drugih obaveza osim uloge partnerke, dovoljno je da povedete računa o “malim signalima” koje šaljete svojim svakodnevnim postupcima.

Život

Izvor: B92

Subota, 30.10.2010.

14:01

Default images

Stop besomučnom telefoniranju!

Nema potrebe da se “natovarite” na telefon i razgovarate s njim satima. Dugi telefonski razgovori su rezervisani za dokone ljude koji nemaju apsolutno nikakve obaveze u životu. Deset minuta je sasvim dovoljno. Ako ipak imate nešto više da mu kažete, bolje se nađite uživo.

Budite misteriozne

Uvek je dobro ostaviti muškarca u dilemi svojim misterioznim ponašanjem. Ne morate preterivati i ponašati se kao da idete na neki masonski skup. Jednostavno, nemojte mu do detalja opisivati šta kada radite i šta tačno mislite na neku temu. Recimo, on vas pozove da bi ugovorio sastanak, a vi već imate nešto isplanirano. Nemojte mu reći šta ćete tačno raditi. Jedna rečenica je dovoljna: “već imam neke planove.“

Poslednja šansa

Nikom ne treba da budete rezervna opcija. Ako želite da izađete, vi ćete to svakako uraditi sa svojim društvom (podrazumeva se da ga imate) ili s njim, ali ćete se prethodno o tome dogovoriti. Međutim, kada vas gospodin pozove da se vidite iste noći, samo sat vremena kasnije, odbijte ga, sve i da vam se očajnički izlazi. Da je zaista želeo da se vidite, pozvao bi vas ranije. Ovako, verovatno su mu prijatelji otkazali izlazak u poslednjem času, pa se setio vas. Stavite mu do znanja da kod vas ne prolazi „kud on okom tu ja skokom“.

Ne odbijajte prijatelje

On baš želi da vas vidi po cenu da otkažete planove sa svojim prijateljima. Zašto biste to uradili? Naravno, ako ima neki problem i zaista mu je hitno da se vidite, treba da mu se nađete u nevolji. Međutim, obično muškarci iz čistog hira traže da odgađate svoje obaveze zbog njih. Ne dozvolite mu to! Više će vas poštovati ako shvati da imate sadržajan život i bez njega i da cenite ljude koji su vam bliski. Na kraju krajeva, jedino osoba koja ima lični život, ima šta i da podeli sa drugima.

Izbegavajte “sindrom princeze”

Dobro. Svi smo prošli tinejdžerska čekanja na poziv i leptire u stomaku svaki put kada telefon pozvoni. Tako je – u tinejdžerstvu! Sada ste odrasla osoba i nema potrebe da sedite i čekate bilo šta. Kao i u životu, tako i u vezi, ne postoji ništa što će vam se samo servirati. Uzmite stvar u svoje ruke i pozovite vi njega, ako vam je stalo. Ni opravdanje da ste osoba „starog kova” i da smatrate da samo muškarci treba da preuzimaju inicijativu, ne pije vodu. Bavite se sobom, a on će se javiti - eventualno.

Odmorite

Taman što ste se vratili kući posle divne noći provedene s dragim, već želite da se vidite ponovo. Nema potrebe. Ako krenete takvim tempom desiće se jedna od dve stvari: ili ćete uskoro početi da živite zajedno, ili ćete jedno drugom dosaditi. Polako! Spustite loptu i ne žurite nigde. Budite opušteni i lagano se upoznavajte: to je najlepši deo veze.

Zavodite ga neprekidno

Ako iznova flertujete sa svojim muškarcem, veza će vam uvek biti sveža. Oni vole duhovite i blago provokativne devojke koje se uvek ponašaju kao na prvom sastanku. Nikad ne zapuštajte svoj izgled, ma koliko dugo da ste u vezi. Suviše opušteno ponašanje i dosada koja se lako zavuče među ljude koji mnogo vremena provode zajedno, mogu mu se činiti kao da vam više uopšte nije stalo.

Uživajte

Ne zaboravite da niko nema strpljenja da mesecima pored sebe ima ”ledenu kraljicu”. Morate proceniti vreme i osobu sa kojom ste, srediti utiske i odlučiti šta želite od svega toga. Ako vam je lepo, tako mu i recite. Ako ste ga zavoleli, izjavite mu ljubav bez ustezanja. Uživajte dok ste zajedno u svakom trenutku i nemojte se doveka predstavljati nedodirljivom. Naučite kada treba da se prepustite i ubirate plodove svog rada na sebi i vašoj vezi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: