Koji su najsrećniji meseci za rođenje?

Osobe rođene tokom leta ili proleća znatno su otvorenije, vedrije i otpornije na stres, za razliku od onih koje su rođene tokom hladnijih meseci.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.08.2010.

11:00

Default images

Bebe rođene u julu i avgustu tokom života srećnije su od onih rođenih od septembra do marta, tvrde istraživači koji su anketirali 40.000 ljudi.

Ispitanici je trebalo da odgovore koliko sami sebe smatraju srećnim, što u smislu povoljnih životnih okolnosti, što u pogledu dobrog raspoloženja. Pod pretpostavkom da su osobine iskrenosti i lažljivosti ravnomerno raspoređene od prvog do poslednjeg dana godine, istraživači su zaključili da se od sredine proleća do kraja leta rađaju srećniji i optimističniji ljudi, a najsrećniji mesec za rođenje je maj.

Psiholog Ričard Vajzman (Richard Wiseman) pretpostavlja da bi veze moglo da ima i raspoloženje roditelja u najranijoj fazi podizanja deteta.

Tokom proleća i leta roditelji su bolje raspoloženi zbog više svetla i lepšeg vremena, a njihovo pozitivno stanje duha verovatno prelazi i na decu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: