- Vesti -

Kakve žene najviše privlače muškarce?

Istraživači su ustanovili da se tajna ženske privlačnosti krije u razlici između opsega struka i bokova.

Podeli

Ako je mera struka 70 odsto od opsega bokova, može se reći da žena ima idealne proporcije koje su presudne za njenu privlačnost, daleko značajnije od njene težine, veličine grudi ili inteligencije.

Istraživači su, takođe, ustanovili da su muškarci u stanju da u samo nekoliko milisekundi izvedu ovu "matematiku".

Žene koje su građene nalik peščanom satu poput Merilin Monro, Džesike Albe ali i Kejt Mos nemaju samo savršeno već i zdravo telo, ističu naučnici.

Antropolog Barnabi Dikson sa Viktorija univerziteta u Velingtonu, na Novom Zelandu, proučavao je šta je muškarce i žene međusobno privlačilo kroz različita istorijska razdoblja.

On je grupi volontera dao da posmatra fotografije žena kojima su grudi, struk i bokovi digitalno izmenjeni. Iako su u početku najviše gledali u grudi, volonteri su pokazali veću privlačnost prema ženama građenim u obliku peščanog sata.

"Muškarcima je najatraktivnije telo u obliku peščanog sata sa vitkim strukom", ističe dr Dikson u članku objavljenom u “Arhivama seksualnog ponašanja”.

"Taj fatalni odnos struk-bokovi šalje biološki signal muškarcu da je ta žena u stanju da obezbedi zdravo potomstvo", objasnio je on, navodeći da se sve zapravo vrti oko rasporeda masnoće koja je, pak, u direktnoj vezi sa plodnošću.

Ovo viđenje ženske lepote dominira kroz čitavu ljudsku istoriju, kaže dr Dikson, navodeći da se ona u muškoj podsvesti interpretira kao znak dobrog zdravlja i plodnosti.

Gledano iz druge perspektive, ženama nije važno da muškarac bude preterano razvijen, objašnjava Dikson. One više vole vitke, čak pomalo mršave muškarce, delimično feminizirane jer je to za njih znak da će biti brižni i nežni partneri.

"Ljudi se jednostavno ne spajaju nasumično", zaključio je dr Dikson.

strana 1 od 56 idi na stranu