- Vesti -

Mala škola analnog seksa

Od svih seksualnih aktivnosti, analni seks izaziva najviše straha i pogrešnih shvatanja. Uprkos statističkim podacima koji govore da je gotovo svaka četvrta žena isprobala analni seks, ta je aktivnost i dalje tabu, posebno među nežnijim polom. Mnoge žene uopšte ne žele da isprobaju analni seks jer svoje znanje o njemu temelje na mitovima i pogrešnom shvatanju.

Podeli

Uz malo proučavanja, nije teško shvatiti da se i u analnom seksu itekako može uživati. Anus je prepun osetljivih živaca i zapravo je jedna od najintenzivnijih erogenih zona. Bilo kakva stimulacija anusa može izazvati snažan osećaj ugodnosti. Pre nego što zauvek odbacite analni seks, proučite najpre koji ga mitovi prate i zašto su pogrešni.

Analni seks je prljav

O vaginama su gotovo pevani hvalospevi, a uz anus se uvek vežu grube i prljave reči. Ako održavate normalnu higijenu tela, anus je čist kao i bilo koji drugi dio tela. Istina je da anus sadržava neke svoje specifične bakterije koje mu služe za zaštitu.

Upravo zbog toga nije preporučljivo da nečim najpre dodirujete anus, a onda vaginu jer to može prouzrokovati vaginalnu infekciju.

Analni seks je bolan

Nema nikakvog razloga da analni seks bude bolan, ako sve radite onako kako treba. Ako pre eksperimentiranja naučite pravilne tehnike, u analnom seksu biste mogli da jako uživate. Za užitak u analnom seksu ključno je da ste naučili sve o analnom seksu i da ste opušteni. Naravno, pri ruci morate imati i lubrikant.

Anus je cev okružena s dva sloja mišića. Spoljni sloj je pod vašom kontrolom, a unutarnji se sam automatski stišće i opušta. Opuštanje spoljnog sloja mišića pridonosi boljem analnom seksu i čini ga ugodnijim. Anus nema mogućnost vlaženja, pa će vam zato trebati lubrikant, a puno lubrikanta donosi veći užitak.

Analni seks je štetan i nezdrav

Mnoge se žene boje da će im analni seks prouzrokovati hemeroide, pukotine ili druga oštećenja. Neke se čak boje da će im analni seks prouzrokovati inkontinenciju i da će do kraja života morati da nose pelene za odrasle. Ugodan analni seks ne oštećuje ni anus, a ni rektum.

Ako je vaš partner zdrav, nemate se čega bojati. Ipak, u analni seks ne treba se upuštati s partnerom ako ga ne poznajete dovoljno i za niste sigurni da je zdrav. Naravno, za to postoje kondomi, ali izbegavajte one sa spermicidima jer vas mogu iritirati.

Analni seks je perverzan i neprirodan čin

Analni seks se praktikuje već vekovima, ali se zadnjih godina o njemu govori javno. U nekim kulturama, žene se upuštaju u analni seks zbog zadovoljstva i užitka, a ujedno im devičanstvo ostaje netaknuto. Teško je govoriti što je prirodno, a što nije.

To zavisi o svakome čoveku i vi morate da odlučite šta je za vas prirodno i normalno. Ako zaista analni seks doživljavate kao nešto neprirodno, tada ne bi trebalo da ga praktikujete. Zapamtite, vaša seksualnost je u vašim rukama.

Analni seks je samo za homoseksualce

Analni seks dugo se smatrao rezervisanim samo za homoseksualce. Međutim, činjenica je da u analnom seksu uživaju i mnogobrojni heteroseksualni parovi.

Analni seks je samo jedan od načina na koji ljudi mogu da praktikuju seks i njemu uživaju. On nema nikakve veze sa seksualnom opredeljenošću. Kao i uvek kad je o seksu reč, činite samo ono što želite i šta vam donosi užitak. Analni seks nikada neće biti dobar ako vas na njega prisiljava partner. Izbor je na vama.

Ako volite da eksperimentišete, svakako pokušajte. Ako vam se ipak cela ideja analnog seksa čini odbojna, onda nemojte.

Izvor: Tportal.hr
Foto: Tina Phillips / FreeDigitalPhotos.net

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 56 idi na stranu