Omiljeni kućni poslovi muškaraca

Evropski muškarci priznaju da najviše mrze da peglaju, čiste sanitarije, peru veš i menjaju posteljinu, rezultati su istraživanja koje je sproveo francuski institut Ipsos u četiri evropske zemlje Španiji, Italiji, Francuskoj i Velikoj Britaniji.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.02.2009.

12:00

Default images

Čak 73 odsto ispitanika priznalo je da mrze, pa i odbijaju da peglaju. Odmah sledi i ribanje kupatila koje se, po svaku cenu, trudi da izbegne 67 odsto ispitanika.

Razvrstavanje prljavog veša i ukljičivanje u rad veš mašine mrzi ili odbija da radi 61 odsto evropskih muškaraca, a isto toliko izbegava po svaku cenu promenu posteljine, makar morali da zauzvrat peru pod (59 odsto).

S druge strane, muškarci tvrde da rado iznose đubre (74 odsto) i idu u kupovinu (67 odsto). Kulinarske sposobnosti voli da iskaže njih 56 odsto, a 53 odsto tvrdi da im nije mrsko da posle toga i operu sudove.

Žene potvrđuju ove podatke, ali tvrde da muškarci mnogo više odbijaju kućne poslove nego što su spremni da priznaju. One tvrde da čak 80 odsto njih nikada ne pegla, 72 odsto izbegava održavanje higijene u kupatilu, a 68 odsto ne primećuje korpu za prljav veš.

Prema istraživanju, najmanje smisla za kućne poslove imaju Italijani.

Rezultati takođe pokazuju da čak 73 odsto žena smatra da radi više po kući od svog partnera, dok se 59 odsto muškaraca vajka da bi trebalo da se ipak malo više uključe u kućne poslove.

Najviše se oko kućnih poslova svađaju u Španiji (52 odsto), a najmanje u Velikoj Britaniji (42 odsto).

Kao izgovor što se ne ističu u kućnim poslovima, muškarci navode da njihove žene to bolje rade (44 odsto), da oni to uopšte ne znaju da rade (37 odsto), ili da nemaju vremena za takve poslove (39 odsto).

Među brojnim muškim strategijama izbegavanja kućnih obaveza je da se prave ludi (59 odsto) ili da obećaju da sledeći put oni to uraditi (66 odsto).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: