Kratkoročni brakovi dobri za turizam

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 29.06.2006.

16:03

Default images

Potpredsednik Indonezije Jusuf Kala izjavio je da ne vidi ništa loše u tome što Arapi plaćaju Indonežankama kako bi se oženili, a zatim od njih razveli, posle samo nekoliko dana, dodajući da bi ta praksa, koju mnogi kritikuju kao vid legalizovane prostitucije, doprinela turizmu.

Jusuf je ovo izjavio na saminaru na kojem je bilo reči o tome kako privući više arapskih posetilaca u Indoneziju. Kako prenosi AP, nije jasno da li se indonežanski zvaničnik šalio, mada njegovi komentari jesu izazvali smeh među prisutnima.

Veliki broj arapskih turista, kako je rekao Kala, putuje u gradić Punčak, nedaleko od Džakarte, gde stupaju u "kratki brak" sa lokalnim ženama.

"Potrebne su nam drugačije reklamne kampanje... Danas mnogi Arapi odlaze u Punčak. Ako idu tamo u potrazi za udovicama ili razvedenicama, to se nas ne tiče, i to ne predstavlja problem", rekao je Kala.

Ako se suprug vrati svojoj "pravoj" kući, gospođi ostaje mala kuća u Indoneziji, rekao je Kala i konstatovao da "to i nije tako loše".

Međutim, aktivistkinje organizacija za zaštitu prava žena kažu da su ti brakovi, koje država ne priznaje, ali koje za novac sklapaju islamski sveštenici, vid legalizovane prostitucije i da ohrabruju siromašne da prodaju svoje kćerke.

(Beta)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: