- Vesti -

Vesti

Kratkoročni brakovi dobri za turizam

Potpredsednik Indonezije Jusuf Kala izjavio je da ne vidi ništa loše u tome što Arapi plaćaju Indonežankama kako bi se oženili, a zatim od njih razveli, posle samo nekoliko dana, dodajući da bi ta praksa, koju mnogi kritikuju kao vid legalizovane prostitucije, doprinela turizmu.

Vesti četvrtak 29.06. 16:03 Komentara: 0

Izjednačavanje vojnih i civilnih naučnika

Ministar za nauku i zaštitu životne sredine Aleksandar Popović najavio je da će sve vojne naučne institucije u Srbiji do kraja godine biti akreditovane i izjednačene u pravima i obavezama sa istim institucijama u nadležnosti republike.

Vesti četvrtak 29.06. 16:02 Komentara: 4

Mađarska ukida besplatne studije

Mađarska vlada je saopštila da se od iduće školske godine ukida besplatno univerzitetsko obrazovanje, u sklopu ekonomskog programa čiji je cilj smanjenje javnog deficita države.

Vesti četvrtak 29.06. 16:02 Komentara: 1

Bler najplaćeniji premijer u Evropi

Nemačka kancelarka Angela Merkel nalazi se pri vrhu liste najbolje plaćenih šefova evropskih država i vlada, a bolje od nje zarađuje jedino britanski premijer Toni Bler, piše nemački politički mesečnik Cicero.

Vesti četvrtak 29.06. 16:02 Komentara: 7

Kuvajćanke prvi put za divanom

Žene u Kuvajtu, koje će 29. juna prvi put u istoriji glasati na parlamentarnim izborima, otišle su korak dalje u borbi protiv društvenih tabua zadiranjem u teritoriju "divanjenja", što je naziv za okupljanja muškaraca u toj zalivskoj zemlji.

Vesti sreda 28.06. 17:43 Komentara: 2
strana 1 od 36 idi na stranu