Ovo je Rolin Straus, nova Mis sveta (FOTO)

Mis Južne Afrike Rolin Straus proglašena je 14. decembra u Londonu za Mis sveta, na takmičenju u kojem je učestvovala 121 žena iz celog sveta.

Život

Izvor: Beta

Nedelja, 14.12.2014.

19:55

Default images

Rolin Straus ima 22 godine, studira medicinu, u slobodno vreme voli da sluša muziku i bavi se sportom. Krunu Mis sveta preuzela je od Filipinke Megan Jang.

Prva pratilja ove godine je Mađarica Edina Kulčar, a druga Amerikanka Elizabet Sefrit.
Beta/AP
Srbiju je predstavljala dvadesetogodišnja Milica Vukliš, a od takmičaraki iz zemalja bivše Jugoslavije istakla se i mis Bosne i Hercegovine Isidora Borovčanin, koja je pobedila u kategoriji top modela.

Proglašenje Mis sveta za ovu godinu proteklo je u senci ubistva Mis Hondurasa Marije Hose Alvarado i njena sestre Sofije Trinidad.
Beta/AP
One su polovinom novembra nađene mrtve, na dan kada je Marija trebalo da otputuje u London, kako bi učestvovala na takmičenju za Mis sveta. Sofijin verenik uhapšen je jer je osumnjičen da je ubio dve sestre.

Ranije je najavljeno da će nova Mis sveta uskoro otići u Honduras gde će biti postavljen kamen temeljac za školu, koja će nositi ime po Mariji Hose Alvarado i Sofiji Trinidad.
Beta/AP
Nekoliko bivših takmičarki za najlepšu ženu sveta postale su kasnije poznate glumice, među kojima je Hale Beri, finalistkinja 1986. godine i dobitnica Oskara 2009, dok je Mis sveta 1994. godine, Indijka Aišvarja Rai postala zvezda Bolivuda.

Venecuela je do sada osvojila najviše titula, ukupno šest, ispred Indije i Britanije koje su po pet puta imale najlepše žene na svetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: