- Vesti -

"Mladi fizičar" nagradio najbolje školarce

Izdavačka kuća Klet i časopis "Mladi fizičar" danas su, povodom godišnjice ponovnog izlaženja časopisa, nagradili škole, nastavnike i učenike koji su najuspešnije rešavali zadatke iz ove publikacije tokom prošle školske godine.

Izvor: Tanjug
Podeli

Osnovna škola "Sveti Sava" u Vladičinom Hanu dobila je laptop, dok je Prva kragujevačka gimnazija štampač.

Desetak učenika osnovnih i srednjih škola nagrađeno je Englesko-srpskim rečnikom, a knjige su pripale i nastavnicima, saopštio je Klet.

Prvi broj časopisa za sve ljubitelje fizike izašao je 1976. godine. Uz njega su rasle generacije osnovaca i srednjoškolaca, a pomogao je velikom broju učenika da se pripreme za domaća i međunarodna takmičenja iz fizike.

Nakon 105. broja ugašen je zbog finansijskih problema, a pre godinu dana Društvo fizičara Srbije i Klet ponovo su pokrenuli časopis.

"Mladi fizičar" izlazi četiri puta godišnje i učenici i nastavnici mogu pronaći tekstove iz istorije fizike, ekofizike, objašnjenja fizičkih pojmova, biografije fizičara, zanimljivosti, mozgalice, pitalice, zadatke za sve razrede osnovne i srednje škole.

Vesti

"Etna nije vulkan"

Etna u Italiji poznata je kao jedan od najsnažnijih vulkana na planeti, ali jedan istraživač smatra da zapravo nije reč o "pravom" vulkanu.

Vesti petak 19.01. 17:55 Komentara: 19
strana 1 od 3655 idi na stranu