- Vesti -

Da li ćete se zamisliti posle ove reklame?

Ko kaže da reklame snimljene za kampanju protiv droge moraju da budu pune potresnih scena i izjava, da bi postigle isti željeni efekat?

Izvor: B92, Time
Podeli

Reditelj Taika Vaititi dobro je poznat publici u njegovom rodnoj zemlji, Novom Zelandu. Nešto veću svetsku slavu osvojio je kratkim filmom “Two Cars, One Night” koji je pre desetak godina bio nominovan i za Oskara.

Međutim, njegovo ime poslednjih dana našlo se u centru pažnje ne zbog filmova, već zbog jedne neobične reklame.

Naime, Novozelandska agencija za prevoz angažovala ga je da snimi novu reklamu za kampanju borbe protiv droge. Reklamni video trebalo je da bude upućen vozačima koji se ne libe da sednu za volan uprkos tome što su pod dejstvom narkotika, prenosi američki magazin Tajm.

Vaititi se odlučio za neobičan pristup. Umesto sada već klišeiziranih potresnih scena automobilskih nesreća sa porukama o štetnim uticajima droge, on je izabrao komičan pristup. Iako su mnogi bili skeptični, nakon predstavljanja reklame 13. septembra, svi su veoma dobro shvatili vipe nego jasnu poruku.

Glavni akteri u njegovoj reklami su dva dečaka i devojčica koji u automobilu zbijaju šale na račun svojih očeva koji često voze dok su pod uticajem narkotika.

Za svega nedelju dana reklamu je na sajtu Jutjub videlo nešto manje od milion ljudi, a reakcije su veoma pozitivne. Poznati blog “Copyranter” koji se bavi advertajzingom oduševljen je reklamom i već ju je proglasio klasikom među anti-narkotičkim reklamama.

Pogledajte reklamu i recite nam vaš komentar. Da li je poruka dovoljno jasna, uprkos komičnom tonu reklame?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.