Suđenje za ubistvo Majkla Džeksona (FOTO)

Suđenje lekaru Majkla Džeksona, optuženom da je kriv za smrt pop zvezde u junu 2009. godine, počelo je u Los Anđelesu iznošenjem uvodnih reči tužioca i odbrane pred porotom, prenose američki mediji.

Više detalja sa suđenja i dokaze možete pogledati u našoj Galeriji

Život

Izvor: B92

Sreda, 12.10.2011.

12:08

Default images

Dokazi će pokazati da je Majkl Džekson bukvalo stavio svoj život u ruke lekara Konrada Mareja. To poverenje koštalo ga je života, izjavio je tužilac Dejvid Volgren.

Tužilaštvo tvrdi da je dr Konrad Mari kriv za ubistvo iz nehata, tako što je prepisao preveliku dozu jakog sedativa propofola, i da je u ključnom trenutku napustio pacijenta.

"Dokazaćemo da je Mari u više navrata pokazao veliki nemar i više puta svom pacijentu Majklu Džeksonu uskratio odgovarajuću negu", dodao je Volgren.

Prema njegovim rečima, upotreba propofola zahteva stalno nadgledanje lekara.

Mariju (58), ukoliko bi bio proglašen krivim, preti kazna od četiri godine zatvora.

Njegov advokat Ed Černof je, u svojoj uvodnoj reči, međutim, izjavio da je Majkl Džekson sam izazvao svoj tragičan kraj, jer je pred smrt popio više pilula lorazepama, što je bilo dovoljno da ga uspava.

Černof je dodao i da je Džekson pored toga uzeo propofol, što je u njegovom telu stvorilo, kako je nazvao, savršenu oluju koja ga je odmah ubila.

On je porotnicima poručio da njihov posao nije da se bave time da li je Mari dobar ili loš lekar, već da li je kriv za tu smrt.

na preliminarnom saslušanju u janurau Mari se izjasnio da nije kriv, a odbrana je pokušala da prikaže Džeksonovu smrt kao samoubistvo.

Sudija je tada odlučio da postoje osnove za suđenje.

Prošlog petka je od oko 400 ljudi izabrana je porota od 7 muškaraca i 5 žena. Šest porotnika su belci, pet su latinoameričkog porekla, a jedan je crnac. Njihove profesije su u rasponu od vozača autobusa do paraglajdera.

Pred početak suđenja, ispred suda u centru Los Anđelesa, okupilo se oko 300 poštovalaca muzike Majkla Džeksona, koji je umro u 50. godini, 25. juna 2009, u vreme kada je planirao veliku povratničku turneju.

Više detalja sa suđenja i dokaze možete pogledati u našoj Galeriji

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: