Hamas zabranio muške frizere za žene

Organizacija za ljudska prava u Gazi saopštila je da je islamistički Hamas, koji vlada tom palestinskom teritorijom, zabranio muškarcima frizerima da rade u ženskim salonima.

Život

Izvor: Tanjug

Utorak, 22.02.2011.

12:02

Default images

Palestinski centar za ljudska prava je naveo da je protiv pet muških frizera vođena istraga i da su bili primorani da potpišu da neće raditi u ženskim frizerskim salonima.

Muškarci koji šišaju žene su retki u konzervativnoj Gazi, gde se polovi retko mešaju u javnosti.

Hamas je pokušao da uvede sličnu zabranu u martu, ali je odustao zbog masovnog protivljenja. Ovo je najnoviji pokušaj nametanja stroge verzije islamskog zakona na području gde živi 1,5 miliona stanovnika.

U julu prošle godine zabranjeno je ženama da puše nargile na javnim mestima. Bilo je to najnovije u seriji ograničenja koje je vlada Hamasa uvela prema "lepšem polu".

Ranije je ženskim advokatima zabranjeno da se u sudu pojave bez hidžaba - marame na glavi.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je zabranu pušenja nargila u javnosti označilo kao kršenje društvenih normi i tradicije. Zabrana se odnosila i na mlađe od 18 godina.

Foto: sxc.hu/yanboechat

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: