Žene skromnost vide kao znak slabosti

Nije istina da žene privlače skromni muškarci! Mačo tipovi se još uvek nalaze na vrhu liste najomiljenijih, a skromnost se smatra znakom evolucijske slabosti, pokazalo je novo istraživanje.

Život

Izvor: B92

Subota, 31.07.2010.

17:57

Default images

Istraživanja pokazuju da žene porast broja metroseksualaca i "ženskastih" muškaraca smatraju veoma odbojnim, a skromnost smatraju manom koja može značajno da utiče na sposobnost pronalaska zaposlenja i zaradu.

Studija sprovedena na 132 ženske osobe i 100 muških studenata volontera otkrila je kako pripadnici jačeg pola skromnost kod žena ipak ne vide kao negativnost.

Učesnicima ispitivanja prikazani su 15-minutni intervjui koje su snimili muški i ženski glumci odgovarajući na pitanja za posao koji zahteva određene društvene veštine.

Procenjeno je da su prijavljeni bili skoro jednako kompetentni za posao, ali su se oni skromniji ženama manje svideli.

Rezultati studije objavljeni su u žurnalu "Psychology of Man and Masculinity".

"Istorijski i kulturološki za muškarce važe stereotipi da su nezavisni i više fokusirani na sebe od žena. Ženama je dozvoljeno da budu slabe, a muškarcima je to strogo zabranjeno.", objašnjava Korin Mos-Rakuzin, sa Univerziteta Radžers u Nju Džersiju.

Izvor - Sarajevo x

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: