U Crnu Goru sa kilogramom hrane

Turisti koji budu dolazili u Crnu Goru moraće da plate eko-turističku taksu, a moći će da unesu najviše kilogram suve hrane, litar alkoholnog i dva litra bezalkoholnih pića u originalnoj ambalaži, saopštila je portparolka Ministarstva turizma Jelena Paović.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.04.2008.

14:00

Default images

Eko-naknada za vozila kapaciteta do devet putnika sa vozačem je 10 evra, za vozila sa više od devet putnika, čija masa ne prelazi pet tona 30 evra, 50 evra za vozila sa više od osam putnika i teža od pet tona, dok je za teretne kamione 150 evra.

Paovićeva je objasnila da će turisti moći da unose samo posebne proizvode za ishranu dece i dijetetsku hranu koja se koristi iz zdravstvenih razloga, a pod uslovom da ti proizvodi ne zahtevaju poseban način čuvanja.

Turisti u svom prtljagu mogu imati sušeno voće, povrće, gljive, sirove kafe, začine, čajeve, ukupne težine do kilogram, kao i litar alkoholnog pića u originalnoj ambalaži i sa deklaracijom.

Dozvoljeno je unošenje dva litra drugog pića, koje takođe mora biti deklarisano i u originalnoj ambalaži, kao i pet litara flaširane vode.

Kombinovana i ostala hrana koja je upakovana, deklarisana, namenjena za direktno konzumiranje, u originalnoj ambalaži, može se uneti u ukupnoj količini do kilograma - sendviči, keks i ostali proizvodi.

Skupština Crne Gore krajem prošle godine usvojila je Zakon o bezbednosti hrane, kojim se uređuju osnove i načela za obezbeđivanje visokog nivoa zaštite života i zdravlja ljudi, zaštite interesa potrošača i zahtevi u oblasti proizvodnje i prometa bezbedne hrane i hrane za životinje, koji se primenjuju u skladu sa principima slobodne trgovine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: