Albert II najsiromašniji evropski kralj

Prema navodima belgijskih medija, kralj Albert II, čija imovina iznosi 12,4 miliona evra, najsiromašniji je evropski monarh.

Život

Izvor: B92

Petak, 14.09.2007.

09:00

Default images

Za najbogatijeg evropskog monarha proglašen je princ Hans-Adam od Lihtenštajna, čija se imovina procenjuje na tri milijarde evra.

Iz belgijske kraljevske palate navodi se da osim navedene imovine, Albert II poseduje jahtu i letnikovac u južnoj Francuskoj. Međutim, to je u poređenju s drugim vladarima samo sitniš.

Posle lihtenštajnskog princa nalazi se britanska kraljica Elizabeta II, čija imovina vredi 1,8 milijardi evra, dok je na trećem mestu španski kralj Huan Karlos s 1,7 milijardi evra.

Čak je i luksemburški knez Anri s 1,2 milijarde evra gotovo 100 puta bogatiji od svog belgijskog suseda. Iako nisu bogatiji od milijardu evra, previše razloga za brigu nemaju ni ostali evropski monarsi.

Švedski kralj Karl Gustav ima gotovo 800 miliona evra, holandska kraljica Beatris 217 miliona, dok norveški kralj Harald ima 141 milion evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: