- Vesti -

Optimisti žive duže

Podeli

Optimisti žive duže od onih koji imaju mračan pogled na svet, pokazalo je istraživanje klinike Mejo.

U okviru istraživanja ispitivano je oko 7.000 odraslih, počev od njihove srednje škole sredinom 60-tih godina. Stručnjaci su otkrili da su oni koji su bili optimisti u mladosti, imali manji rizik da umru u narednih 40 godina.

U proseku, oni koji su najveći pesimisti, imaju 42 odsto veću šansu da umru od bilo kakve bolesti u odnosu na optimiste.

Optimisti duže žive bez obzira na zdravstveno stanje. Oni manje pate od depresije, u boljoj su fizičkoj formi, više vode računa o ishrani i više se kreću, navodi se u studiji.

Tokom višegodišnjeg istraživanja ispitanici su povremeno popunjavali upitnik kako bi se utvrdilo kakvo im je stanje duha. Optimisti smatraju da su negativni događaji prolazni i ne utiču na njihovo ponašanje i pogled na svet. Pesimisti, naprotiv, sve događaje primaju k srcu, često krive sebe i veruju da loši događaji neće nikada proći.

(Tanjug)

Vesti

Geomagnetna oluja uskoro pogađa Zemlju

Zemljino magnetno polje sutra će pogoditi geomagnetna oluja najslabije jačine, saopštili su iz američkog Centra za predviđanje vremenskih prlika u svemiru i Agencije za proučavanje okeana i atmosfere (NOAA).

Vesti četvrtak 18.01. 16:05 Komentara: 5
strana 1 od 3653 idi na stranu