- Vesti -

Pripremao se da ode iz Srbije, a onda mu se ostvario san VIDEO

Odlučio je da se iseli iz Srbije, jer je mesecima volontirao i bezuspešno tražio posao u struci. Dakle, kofer mu je bio spakovan kad je otkrio nov talenat i sada živi u Srbiji, a zarađuje u inostranstvu. Evo kako.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Užičan Ivan Đurić (30) je po struci fizioteraput, a sada se bavi pirografijom, odnosno crtanjem užarenim predmetom, i svoje radove u najvećoj meri prodaje u SAD i Velikoj Britaniji.

"Dok sam volonitrao u užičkoj bolnici upoznao sam devojku čiji se dečko time bavi", priseća se kako je sve počelo.

Đurić pojašnjava da se crteži tom tehnikom rade na drvetu, koži, tkanini, čak i na kostima.

"Pirograf je nešto poput lemilice. Vrh nije čvrst i po potrebama slike menjaju se vrhovi. Kad je topliji, boja na radu je tamnija, a kad je manja temperatura ostavlja nežniju senku. To može da se kontroliše i kontaktom sa drvetom."

Đurić kaže da njegove radove najviše poručuju ljudi iz inostranstva i da najčešće crta pse. Za jednu sliku mu treba deset dana i kako kaže, neuništive su.

Slika na drvetu lipe, breze ili topole, jer je svetlo drvo.

Đurić kaže da se nada da više neće menjati profesiju, a kako izgledaju njegovi radovi pogledajte u prilogu iz emisije "Jutro sa Jovanom i Srđanom".

Vesti

Naučimo našu decu odgovornom ponašanju na suncu

U okviru edukativne kampanje "Zaštita za sve", koju sprovode Eucerin Srbija i Fond B92, uz podršku Ministarstva zdravlja i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, 21. januara 2019. godine počinje konkurs za sve osnovne škole na teritoriji Republike Srbije sa ciljem podizanje svesti dece o odgovornom ponašanju na suncu i zaštiti od sunca.

Vesti petak 18.01. 11:45 Komentara: 0

Za 10 dana 25 miliona: Kako je nastalo najpopularnije jaje?

Pre nekoliko dana, najobičnije jaje postalo je šampion na društvenoj mreži Instagram. Fotografija jajeta za samo desetak dana pokupila je više od 25 miliona lajkova na ovoj društvenoj mreži, više nego što je to imala fotografija starlete Kajli Džener, koja je do tada vodila po "sviđanjima".

Vesti četvrtak 17.01. 19:49 Komentara: 25
strana 1 od 112 idi na stranu