Pripremao se da ode iz Srbije, a onda mu se ostvario san VIDEO

Odlučio je da se iseli iz Srbije, jer je mesecima volontirao i bezuspešno tražio posao u struci. Dakle, kofer mu je bio spakovan kad je otkrio nov talenat i sada živi u Srbiji, a zarađuje u inostranstvu. Evo kako.

Život

Izvor: B92

Petak, 11.01.2019.

11:22

Pripremao se da ode iz Srbije, a onda mu se ostvario san VIDEO
Foto: Thinkstock

Užičan Ivan Đurić (30) je po struci fizioteraput, a sada se bavi pirografijom, odnosno crtanjem užarenim predmetom, i svoje radove u najvećoj meri prodaje u SAD i Velikoj Britaniji.

"Dok sam volonitrao u užičkoj bolnici upoznao sam devojku čiji se dečko time bavi", priseća se kako je sve počelo.

Đurić pojašnjava da se crteži tom tehnikom rade na drvetu, koži, tkanini, čak i na kostima.

"Pirograf je nešto poput lemilice. Vrh nije čvrst i po potrebama slike menjaju se vrhovi. Kad je topliji, boja na radu je tamnija, a kad je manja temperatura ostavlja nežniju senku. To može da se kontroliše i kontaktom sa drvetom."

Đurić kaže da njegove radove najviše poručuju ljudi iz inostranstva i da najčešće crta pse. Za jednu sliku mu treba deset dana i kako kaže, neuništive su.

Slika na drvetu lipe, breze ili topole, jer je svetlo drvo.

Đurić kaže da se nada da više neće menjati profesiju, a kako izgledaju njegovi radovi pogledajte u prilogu iz emisije "Jutro sa Jovanom i Srđanom".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: