Ranio je ribu koju je ajkula jurila, pa je pokušao da joj je uzme

Ajkula je pokušala da napadne takmičara na šampionatu u podvodnom ribolovu kopljem u gradu Vladivostoku u Rusiji, saopštio je direktor Federacije za podvodne sportove primorskog regiona Rusije Dmitrij Anaškin.

Život

Izvor: Tanjug

Nedelja, 12.08.2018.

18:32

Ranio je ribu koju je ajkula jurila, pa je pokušao da joj je uzme
Thinkstock / Ilustracija

Incident se dogodio u zalivu Petar Veliki nedaleko od Vladivostoka, gde se takmičenje održava, i to na dubini od 45 metara, prenosi agencija TASS.

"Učesnik takmičenja Aleksandar Širin je ranio ribu koju je ajkula jurila. Širin je pokušao da uzme ribu od ajkule, gurajući je ronilačkim perajima", rekao je Anaškin.

U tom trenutku, ajkula je zagrizla peraje i počela da se bori sa Širinom za ribu.

Ajkulu, koja je imala oko 2,5 metara dužine, uplašio je čamac koji je prolazio u neposrednoj blizini, navela je ruska agencija. Ronilac Širin nije zadobio povrede.

Dmitrij Anaškin kaže da su ovakvi incidenti izuzetno retki i da ih je nemoguće predvideti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: