Policajci pili, pa dali maloletnici da vozi "maricu"

Tri slovenačka policajca suspendovana su jer su maloletnu prijateljicu najmlađeg od njih u kasnim noćnim satima "provozali" u policijskom kombiju, pri čemu su joj dopustili da vozi "maricu", iako nema položen vozački ispit.

Život

Izvor: B92, Hina

Utorak, 07.08.2018.

18:32

Policajci pili, pa dali maloletnici da vozi
Thinkstock / Ilustracija

Svi zajedno su pili alkohol, objavili su mediji, što je potvrdila i policijska uprava Kranj, na čijem se području incident i dogodio.

Protiv tridesettrogodišnjeg policajca i njegovog pet godina mlađeg kolege, kao i 20-godišnjeg policijskog pripravnika, na čiju su ideju prošle nedelje pozvali njegovu maloletnu prijateljicu, već je pokrenut disciplinski postupak. Oni su suspendovani zbog disciplinskog prekršaja, a preti im otkaz i mogućnost krivične prijave.

Ako, uz to, budu optuženi i osuđeni za "nesavesno" ponašanje tokom dužnosti, mogli bi da budu kažnjeni sa tri godine zatvora ili novčanom kaznom, objavili su Pop TV i Slovenski radio.

Za incident sa maloletnom devojkom, koja je policijskim vozilom upravljala na auto-putu, nakon što je celo "društvo" pilo alkohol, saznalo se tako što je ona ceo događaj snimala telefonom i objavila na društvenim mrežama, navode mediji.

To je primetio jedan policajac koji radi u unutrašnjoj kontroli policije, koji je zatražio da se slučaj ispita. Nakon toga, devojka je pozvana na informativni razgovor u policiju, gde je sve priznala, navode mediji.

U policiji tvrde da suspenzijom mladih policajaca žele javnosti da stave do znanja da je neodgovorno ponašanje policajaca na dužnosti nedopustivo, a onima koji su još u procesu dvogodišnjeg obrazovanja za tu službu na ljubljanskoj policijskoj akademiji da se takvi prekršaji i zanemarivanje dužnosti neće tolerisati, kao i da nije slučajno to što tokom školovanja imaju čak 300 nastavnih sati etike i lekcija o ljudskim pravima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: