Tužio ljubavnika svoje žene i dobio skoro devet miliona dolara

Sudija u Severnoj Karolini, na osnovu arhaičnog i malo poznatog zakona, ljubavniku je naredio da muškarcu s čijom je ženom spavao mora da plati 8,8, miliona dolara odštete.

Život

Izvor: dailymail.co.uk, Index.hr

Utorak, 07.08.2018.

14:50

Tužio ljubavnika svoje žene i dobio skoro devet miliona dolara
Foto: Thinkstock

Kit King je možda izgubio ženu, ali je dobio skoro devet miliona dolara od ljubavnika svoje supruge, kojeg je tužio jer mu je ovaj uništio "srećan" brak.

Severna Karolina je među malo onih država u kojima partneri mogu da tuže za bračnu prevaru, piše Dejli mejl.

King, koji je oženio Danijel Svords 2010. godine i zajedno imaju dete, 2015. godine je pronašao sumnjive poruke koje su razmenili njegova supruga i dotični Francisko Hizar III.

S vremenom, njeno neverstvo uništilo im je brak i Danijel je unajmila stan 2017. godine. King je otišao u taj stan, misleći da živi sama, a vrata mu je otvorio Hizar. Ona je tad snimila video-materijal u kom se vidi kako njenog ljubavnika davi njen muž, a King ga je nakon "tuče" tužio za napad.

Sudu je priložio dokaze o 16-mesečnoj aferi, a njegova advokatica Džoan Fojl rekla je da neverstvo ne samo da im je uništilo brak, već je Kinga koštala radnika, s obzirom na to da je Danijel radila u njegovoj firmi.

U privatnoj tužbi iz aprila 2017. godine, King je tužio Hizara, s obzirom na to da se stari zakoni još sprovode u šest američkih država, to su: Havaji, Severna Karolina, Misisipi, Nju Meksiko, Južna Dakota i Juta.

Sudija je presudio u korist prevarenog muža i odredio odštetu od 8,8 miliona dolara. Hizar će se žaliti na odluku, za koju je sudija rekao da je bila presuda kao iz "udžbenika", barem u Severnoj Karolini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: