Zvučna zagonetka zaludela svet: Šta čujete?

Jedna dvosložna reč postala je zvučna zagonetka na internetu i proširala se po društvenim mrežama, stvarajući dva tabora - jedan koji čuje reč Jani (Yanny), a drugi koji čuje Lorel (Laurel).

Život

Izvor: Beta

Sreda, 16.05.2018.

21:40

Zvučna zagonetka zaludela svet: Šta čujete?
Foto: Thinkstock

Mali audio-klip koji je postavio američki tinejdžer na internet izazvao je pomamu. Roland Sabo iz Džordžije objasnio je da je nakon preuzimanja snimka naizgled bezlazene reči na nekon sajtu rečnika bio začuđen kako ga ga ljudi različito čuju.

Sabo je snimak stavio na Instagram u obliku ankete, ali su snimak preuzeli drugi i brzo se proširio po internetu.

Zanimljiv podatak je da jedni jasno čuju Jani, kao i oni koji čuju Lorel.

Ta simpatična onlajn debata podseća na sličnu zanimljivost pre tri godine s fotografijom dvobojne haljine. Neki su je videli kao belu i zlatnu, a drugi kao crnu i plavu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

128 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: