Džoli, Paltrou, Sorvino: Sve više optužbi protiv Vajnštajna

Posle istraživačkog teksta objavljenog u dnevniku "Njujork Tajms" prošle nedelje, 29 žena do sada izašlo je u javnost u proteklih nekoliko dana, optužujući holivudskog magnata, legendarnog producenta Harvija Vajnštajna da ih je seksualno zlostavljao.

Život

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 12.10.2017.

09:00

Džoli, Paltrou, Sorvino: Sve više optužbi protiv Vajnštajna
GettyImages

Među njima su neke slavne američke i strane glumice, ali i novinarke, scenaristkinje, asistentkinje i sekretarice. Nekoliko njih ga optužuje za silovanje, što Vajnštajn odlucno poriče, prenosi Radio Glas Amerike.

Da li je to holivudska horor priča ili pak česta priča u Holivudu - jedan od najvećih filmskih magnata vršio je pritisak na žene tražeći seksualne usluge.

Scenaristkinja i bivša glumica Luizet Gajs izjavila je za ABC News da se sastala sa Vajnštajnom da bi pričala o scenariju, koji je napisala. Kaže da se osećala nemoćnom.

"Bilo mi je veoma jasno, a i rečeno mi je da, ako išta kažem, gomila advokata će mi biti na vratu i niko neče verovati meni umesto medijskom mogulu Harviju Vajnštajnu", kaže ona.

Broj žena koje izlaze u javnost sa optužbama na račun Vajnštajna raste. Među njima su dobitnice Oskara Gvinet Paltrou, Mira Sorvino i Anđelina Džoli. Italijanska glumica Asia Arđento navodi da ju je Harvi Vajnštajn silovao.

Moćnog producenta je otpustila sopstvena kompanija, ali je njegov portparol saopštio da Vajnštajn nikada nije imao seks bez pristanka ni sa jednom od žena koje ga optužuju.

Magazin "Njujorker" takođe je objavio izveštaj, koji je potvrdila i mreža "ABC Njuz", da postoji audio snimak na kojem se Vajnštajn čuje kako priznaje da je dodirivao jednu italijansku manekenku bez njenog pristanka.

Tužilaštvo u Njujorku je snimak nazvalo "užasavajućim", ali "nedovoljnim da se dokaže krivično delo".

Vajnštajnova supruga, modna kreatorka Džordžina Čepmen napustila ga je posle 10 godina braka, a od njega su se distancirale brojne zvezde i političari Demokratske stranke, kojima je Vajnštajn bio veliki donator.

Hilari Klinton saopštila je da je "šokirana i zgrožena" objavljenim otkrićima, a bivši predsednik Barak Obama i njegova supruga Mišel takođe su izrazili "zgranutost i gađenje", prenosi VOA.

Sada ostaje pitanje koliko su Vajnštajnovi saradnici i holivudski insajderi znali o njegovom ponašanju, kao i da li mu preti hapšenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: