Dečak Ahmed napušta školu u kojoj je napravio "bombu"

Porodica dečaka Ahmeda Mohameda kojeg su u školi optužili da je napravio bombu, ne vraća se u ovu školu, već će svoje obrazovanje nastaviti na drugom mestu.

Život

Izvor: klix.ba

Subota, 19.09.2015.

15:45

Default images
Foto: Screenshot

Roditelji 14-godišnjeg dečaka Ahmeda koji je za školski projekat napravio sat, nakon čega je uhapšen pod optužbom da je u pitanju bila bomba, svoje školovanje neće nastaviti u srednjoj školi “Mekartur” u Teksasu, iako je ova škola nakon incidenta ponovo dečaku pružila dobrodošlicu.

"Sigurni smo u to da mu možemo ponuditi odlično obrazovanje", izjavio je portparol škole.

Ipak, Ahmedova porodica navodi da dečak nije nimalo zainteresovan za povratak u staru školu, a još uvek razmišljaju o tome u koju sledeću školu će ga upisati.

Da podsetimo, Ahmed je uhapšen u ponedeljak nakon što je u školu doneo sat kućne izrade.

"Doneo sam sat kako bih impresionirao svoju nastavnicu, ali kad sam joj ga pokazao, ona je to shvatila kao pretnju. Stvarno je vrlo tužno što je stekla takav utisak", ispričao je Ahmed kojeg je naknadno policija uhapsila i iz škole ga izvela s lisicama na rukama.

Ahmeda su poslali u popravni centar za maloletnike, a tek naknadno je uspeo da izađe pomoću svojih roditelja.
Foto: Screenshot
Ove nedelje Ahmed je postao medijska zvijezda, a podršku su mu na društvenim mrežama pružili ljudi iz čitavog sveta heštagom #IStandWithAhmed i #EngineersForAhmed, a primio je priznanja nekih od najvećih imena iz sveta politike, nauke i tehnologije.

Tako ga je predsednik SAD-a Barack Obama pozvao u Belu kuću, dok mu je bivša sekretarka Bele kuće Hilari Klinton rekla da ostane znatiželjan i nastavi da stvara.

"Budućnost pripada ljudima kao što je Ahmed", napisao je Mark Zakerberg i pozvao Ahmeda da dođe u Fejsbuk.

Srednja škola “Mekartur” se još uvek nije izvinila dečaku i njegovoj porodici.

"Stojimo iza onoga što je Ahmedova nastavnica uradila, u smislu predostrožnosti kad su u pitanu sumnjivi objekti i ponašanja", izjavio je portparol srednje škole u Teksasu.

Ahmed kaže kako želi nazad svoj sat koji je još uvek kod policije, i kako jedva čeka da upozna Obamu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

23 h

Podeli: