- Vesti -

Policiji se javila još jedna žena; Kaže da ju je Mika Aleksić zlostavljao pre 13 godina

Protiv Miroslava Mike Aleksića, vlasnika škole glume "Stvar srca", koga je šest devojaka optužilo za silovanje ili nedozvoljene polne radnje, svedočiće još jedna žena (46), koja se javila policiji pošto je i sama bila njegova žrtva.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Printskrin TV Prva
Foto: Printskrin TV Prva

Ipak, njen slučaj je zastareo, pa će samo svedočiti u sudskom postupku. Podsetimo, danas je saopšteno i da je škola glume Miroslava Mike Aleksića "Stvar srca" zatvorena.

Kako saznaje "Blic", ženu koja se javila policiji kao nova Aleksićeva žrtva vlasnik škole glume "Stvar srca" seksualno je zlostavljao pre 2008. godine, pa ona, zbog zastarelosti slučaja, neće podneti krivičnu prijavu protiv njega. Međutim, ona će podržati šest devojaka koje su to učinile i svedočiće protiv Aleksića.

Inače, pravnici ističu da sudska praksa u Srbiji poznaje dve vrste zastarelosti: zastarelost gonjenja i zastarelost izvršenja presude.

"Rok zastarelosti počinje da teče od dana kada je učinjeno krivično delo i zavisi od toga kako je ono kvalifikovano. Da bismo znali o kojoj vrsti zastarelosti se u ovom slučaju radi moramo pored informacije kada se to delo dogodilo, znati i za koje bi krivično delo osumnjičeni eventualno bio optužen. Tek tada bismo nešto preciznije mogli da kažemo", objašnjavaju advokati.

Aleksić, koji je osumnjičen za silovanje ili polno uznemiravanja svojih učenica, tereti se da je od 2008. do 2020. seksualno zlostavljao šest devojaka. Sve one su ga prijavile policiji.

Prvi slučaj se navodno dogodio još 2008. godine, a periodi za koje su učenice optužile Aleksića jasno se mogu podeliti u dva dela: od 2008. do 2013. i posle 2018. S obzirom na to da ne postoji nijedna prijava za punih pet godina, od 2013. do 2018, sumnja se da je bilo još napastvovanih devojaka.

Aleksić se tereti da je neke od njih navodno silovao više puta - dok je čak sedam puta, kako se osnovano sumnja, izvršio krivično delo polnog uznemiravanja.

Foto: Sergei Karpukhin/TASS/Profimedia
Foto: Sergei Karpukhin/TASS/Profimedia

"Devojka koja je nastavnika glume prijavila da je trpela zlostavljanje 2018. i 2019. navela je da ju je Aleksić zlostavljao čak četiri puta. A tokom 2020. je, navodno, našao novu žrtvu, koja je navela da je kroz pakao prošla samo jednom", objašnjava izvor ovog portala.

Aleksić je prošle nedelje saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, gde je pred tužiocem negirao sve prijave za silovanje i nedozvoljene polne radnje, ističući da "ništa nije tačno".

Iva Ilinčić/Foto: Printskrin TV prva
Iva Ilinčić/Foto: Printskrin TV prva

U ovom slučaju u tužilaštvu su dosad svedočile glumice Milena Radulović i Iva Ilinčić, kao i jedna anonimna žrtva. One su svoje iskaze dale detaljno i ispitivane su po pet sati.

Njihovi advokati nakon saslušanja ispričali su za medije da su svedočenja teško podnele i da su morale da pričaju o svim detaljima zlostavljanja koje kažu da su doživele.

Milena Radulović je nakon svedočenja iz tužilaštva otišla u zagrljaju svog oca, dok je otac Ive Ilinčić, inače i advokat u ovom slučaju Srđan ilinčić, izašao iz sale u toku saslušanja njegove ćerke, kako je rekao, "po njenoj želji" i da bi joj bilo komotnije da ispriča sve.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 143 idi na stranu