Poslednja poruka Mire Furlan

Tužna vest o smrti legendarne glumice Mire Furlan uzrujala je svet, i njeni obožavaoci masovno prenose poslednju objavu na njenom nalogu na Tviteru.

Život

Izvor: B92

Petak, 22.01.2021.

11:07

Poslednja poruka Mire Furlan
Foto: Profimedia

"Gledam u zvezde. Vedra je noć i Mlečni put se čini tako blizu. Tamo idem uskoro. 'Svi smo mi materija iz zvezda', odjednom se setim reči Delin iz Džoovog scenarija. Nije to tako loše. Ne plašim se. U međuvremenu, dopustite da sklopim oči i osetim lepotu oko mene. I da udahnem, ispod tamnog neba punog zvezda. Udahnem. Izdahnem. To je sve", navodi se u njenom poslednjem tvitu. Uz ono što se smatra njenim poslednjim obraćanjem javnosti pridodata je i fotografija njenog nasmejanog lica ali i datum rođenja i smrti.

Mira Furlan je ostavila neizbrisiv trag u Jugoslaviji, a Amerika ju je zavolela posle samo jedne uloge Podsetimo, Mira Furlan je bolovala od virusa Zapadnog Nila. nNjenu smrt oplakuje ne samo region, nego i čitav svet.

Bivši direktor Jugoslovenske kinoteke Radoslav Zelenović izjavio je danas, povodom smrti glumice Mire Furlan, da je otišla istinska diva jugoslovenske kinematografije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: