Psihološkinja stala u odbranu Amber Herd: "Zabijao je prste u nju dok traži kokain"

Suđenje bivših supružnika Amber Herd i Džonija Depa nastavlja se i dalje, a ovog je puta svedočio prvi svedok iz tima Amber Herd, doktorka Daun Hadžes. Tokom njenog svedočenja Herd je nekoliko puta bila na ivici suza.

Život

Izvor: Jutarnji list

Sreda, 04.05.2022.

15:53

Psihološkinja stala u odbranu Amber Herd:
Foto: Profimedia

Klinička i forenzička psihološkinja iz Njujorka stručnjakinja je za porodično nasilje, a prilikom svedočenja izjavila je da žene u nasilnim vezama u njih ulaze iz pravih razloga, ali se s vremenom njihovi partneri promene.

Dr. Hadžes otkrila je užasavajuće slučajeve u kojima tvrdi da joj je Herd priznala da je doživela seksualno nasilje od strane Depa. Dodala je da je Dep "bio pijan ili napušen te da ju je bacio na krevet, strgnuo joj spavaćicu i pokušao da ima seks s njom".

"Prisiljavao ju je da mu pruži oralni seks kada bi bio ljut. To nisu bili trenuci ljubavi, to su bili trenuci dominacije", rekla je psihološkinja i dodala da je on mislio da je "prihvatljivo strgnuti njenu spavaćicu i zabiti prste u njenu vaginu dok traži kokain".

Za incident koji se dogodio u Australiji, a u kojem je Dep ostao bez komadića prsta tokom svađe s Amber Herd, Hadžes je izjavila da je bio "jedan od najtežih".

"Dok ju je tukao i gušio, pritom govoreći da je mrzi i da će je je*** ubiti, gospođa Herd se distancirala i izašla izvan svog tela. Jedino o čemu je tada razmišljala bilo je: 'O, Bože, nadam se da on nije slomljen", navodi svedok.

Ona navodi da se Herd borila da obuzda svoje emocije te da je pretrpela fizičko nasilje od strane Depa, koji ju je gurao, gušio i udarao je s leđa. Tokom seksualnog nasilja zadobila je "uglavnom modrice", posekotine i "vaginalne bolove".

Takođe je izjavila da je Dep praktikovao "prisilnu kontrolu nad Amber' te da je bio 'opsesivno ljubomoran' i nije želeo da se skida za potrebe nekih uloga. Ambiciju Amber Herd je, prema rečima psihološkinje, smatrao "nečim negativnim" te ju je "uporno spuštao", govoreći joj da "ne treba da pokazuje sise i guzicu". Ispričala je i da je on nazivao "gotovo svakog glumca" s kojim je Herd radila i govorio im: "Imam oči na tebi, imam oči na setu."

"Pokušao je da kontroliše čak i ono što bi obukla. Često joj je govorio da se nijedna njegova žena neće oblačiti poput ku*ve", ispričala je psihološkinja tokom suđenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: