"Štreberi" dodeljuju stipendije studentima

Početkom naredne akademske godine dvadesetak studenata koji su primljeni na UCLA, ali nisu u prilici da pokriju troškove studiranja, dobiće stipendiju koja nosi naziv "The Big Bang Theory".

Izvor: Tanjug

Petak, 29.05.2015.

22:55

Default images

"Bazinga!", što bi rekao Šeldon Kuper, junak hit serije "Štreberi" (The Big Bang Theory), na vest koja će svakako obradovati studente prestižnog Kalifornijskog univerziteta (UCLA), a slučaj je bez presedana, budući da dosad nijedna stipendija nije nazvana po nekoj TV seriji.

Osim što preuzima ime jednog od najpopularnijih sitkoma mreže CBS, stipendija se odlikuje i po tome što su je osnovali ko-producent serije Čak Lor i većina njenih glumaca, među kojima Džim Parsons, Kejli Kuoko-Sviting, Džon Galeki i Sajmon Helberg, kao i TV mreža CBS i studio Vorner Bros.

Zahvaljujući njihovim donacijama prikupljeno je blizu četiri miliona dolara.

Kao što i sam njen naziv govori, stipendija će biti namenjena studentima matematičkih, naučnih, tehnoloških i inženjerskih nauka.

"Serija 'Štreberi' (The Big Bang Theory) je bila pravi poklon za nas, posvećena naučnoj zajednici i podržana od nje, pa smo odlučili da joj malo vratimo od onog što nam je dala", objasnio je Lor u intervjuu za sajt Verajeti.

"U tom duhu, naša porodica Štrebera je dala značajnu donaciju i zajedno ćemo podržati buduće erudite, naučnike i lidere", kazao je on.

Za UCLA je ovo prilika da mu se pridruže novi briljantni studenti, koji potiču iz siromašnijih društvenih sredina.

Naime, da bi neko upisao prestižni univerzitet u Los Anđelesu osim odličnih školskih rezultata potrebno je da ima i prilično dubok džep.

Kako bi stvar bila još zabavnija, imena odabranih studenata biće saopštena tokom snimanja serije, čija će nova sezona početi da se prikazuje od idućeg septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: