Uginuo pas koji je "predvodio" demonstracije u Grčkoj

Lukanikos, pas lutalica koji je postao poznat po tome što se pridružio demonstrantima za vreme protesta u Grčkoj, je uginuo, prenose grčki mediji.

Izvor: Business Insider

Petak, 10.10.2014.

13:49

Default images

Pas, čije ime u slobodnom prevodu znači “kobasica”, bio je svojevrsna maskota pobune u Atini, naročito između 2010. i 2012.

Čak je bio nominovan i za jednu od ličnosti godine magazina Time 2011.

On je posle protesta imao brojnih zdravstvenih problema, za koje neki veterinari smatraju da su izazvani preteranoj izloženosti suzavcu.

Pas demonstrant, simpatični mešanac lutalica, učestvovao je u gotovo svakom protestu na centralnom atinskom trgu Sintagma i uvek na strani demonstranata.

"To je umiljato kuče, ali je pomalo uzavrele krvi", rekla je svojevremeno za Rojters Ana Makri, načelnica gradske službe za životinje lutalice.

Za razliku od pasa lutalica u drugim metropolama, psi lutalice u Atini, kojih je oko 2.000, čipovani su i nose ogrlicu. Takođe ih kastriraju i vakcinišu.

"U većini evropskih zemalja taj problem se rešava uspavljivanjem, ali se grčka kultura tome protivi", kazala je Ana Makri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: