SAD gase HAARP

HAARP - vojno postrojenje okrivljeno za neke od najvećih prirodnih katastrofa na svetu, biće ugašen, piše britanski list Indipendent.

Izvor: Independent

Ponedeljak, 26.05.2014.

19:25

Default images

Vlada SAD izjavila je da ovo postrojenje koje proučava atmosferu više nije potrebno zemlji.

Teoretičari zavera tvrde da SAD mogu da koriste HAARP za modifikaciju vremena, onesposobljivanje satelita i kontrolu ljudskog uma.

Do sada je postrojenje okrivljeno za čudne vremenske prilike, prirodne katastrofe i bolesti kao i za industrijske nesreće poput katastrofe koja je zadesila spejs šatl Kolumbija.

Oni ističu patent koji je podneo jedan od ključnih naučnika koji je radio na ovom projektu pre svoje smrti i u kom stoji da je uz pomoć HAARP-a moguće kontrolisati i modifikovati vreme.

Ove teorije zavere čak su dovele i do saslušanja u Evropskom parlamentu.

Teoretičari zavera tvrde da je njegova svrha izuzetno misteriozna za naučno neobaveštene osobe, dok vlasti u SAD tvrde da se postrojenje koristi za proučavanje prirodnih procesa u jonosferi – regiji gornje atmosfere, u nadi da će dovesti do stvaranja bolje tehnologije radio komunikacija.

HAARP će biti zatvoren nakon završetka poslednjeg projekta sredinom juna a ceo proces će sprovesti još jedan miljenik teoretičara zavera – Agencija za napredne odbrambene projekte (DARPA).

Na operisanje ovog sistema godišnje se potroši 5 miliona dolara a cena njegove izgradnje iznosila je 280 miliona dolara.

Saznajte šta je stvarno HAARP

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

162 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: