Zašto Lego figure imaju rupe u glavi?

Da bi se uklopile u kocke? Nosile šešire? Ni jedno od toga. Zapravo, Lego lutke su tako dizajnirane, kako bi vazduh mogao da struji kroz grlo, ukoliko dete proguta glavu figurice.

Izvor: Gizmodo

Sreda, 31.07.2013.

15:35

Default images

“Dodali smo ovu rupu na vrh glave, za slučaj da neko dete proguta deo figurice. Na taj način moći će da diše”, rekli su iz Lega za sajt Gizmodo.

Drugim rečima, minifig, kako se popularno zovu Lego figure, dizajnirane su da posluže kao cevčica, ukoliko dospeju u dušnik.

Prve figurice Lego je lansirao 1978. godine.

Inače, kompanija je osnovana 1934. kao porodično preduzeće, a 2010. postao je četvrti po veličini igrač na svetskom tržištu igračaka.

Kompanija je prošla kroz ozbiljnu krizu krajem 1990-ih i početkom 2000-ih, kada ju je oštra konkurencija od strane kompjuterskih igrica bacila na kolena po prvi put u istoriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: