Pogledajte kako „Dobra volja dugu stvara”

U organizaciji kompanije Orion telekom, udruženja „Daj mi ruku“ i kompanija donatora i suorganizatora – „Discovery Networks“ i „Knjaz Miloš“, danas je u osnovnoj školi za decu sa smetnjama u razvoju - „Sava Jovanović Sirogojno” u Zemunu, bilo nesvakidesnje zabavno i radno.

Izvor: B92

Petak, 24.05.2013.

14:35

Default images

Ideja o pomoći školi, potekla je od udruženja „Daj mi ruku“, koja se brzo pretvorila u nesvakidašnji događaj druženja sa decom, na zajedničkom projektu farbanja školske ograde. Ipak, ono bitnije je, da je ovom akcijom skrenuta pažnja na decu sa posebnim potrebama, njihov život i rad, da su to naša deca i da kao takva ni na koji način ne smeju biti zapostavljena.

Po rečima g-đice Ete Šateles, direktorke HR sektora kompanije Orion telekom – „Ovo je idealna prilika za zaposlene kompanije Orion telekom, da se upoznaju i druže sa decom, da nešto nauče o njima i njihovim potrebama, i konačno, da iskažu humanost savremene i po godinama zaposlenih, izuzetno mlade kompanije koju predstavljaju.“ Takođe, Orion telekom je ne samo nastavio uspešan niz aktivnosti na društveno odgovornim i socijalno usmerenim projektima donacijom i praktičnim radom, već inspirisan uspehom ove akcije, odlučan da se na svaki način zalaže za promociju društveno odgovornog ponašanja i nastavlja da uzima aktivno učešće u njima. „Želja nam je i da druge kompanije slede naš primer, jer smo pioniri u tehnološkom razvoju, predvodnici u telekomunikacijama, a sada na putu da zaista budemo dostojan reprezent i na polju socijalno usmerenih akcija.“
Savršen primer, je reakcija kompanije „Discovery Networks“ koja se odazvala molbi Orion telekom-a, i deci, ovom prilikom, uručila prigodne poklone. Tom prilikom, regionalni predstavnik Discovery-a, g-đa Ekaterina Dobreva Mihajlović je izjavila da je presrećna što je njena kompanija uključena u jedan ovakav projekat u Srbiji, da dosad nisu imali prilike da se na ovaj način predstave kod nas, te da je uverena da je ovo početak trajnije saradnje.

Iva Fila Ivanov, Generalni sekretar “DAJ MI RUKU” izjavila je: “Ideja ove akcije je da pokažemo ljudima kako je potrebno malo dobre volje i saradnje između različitih subjekata društva da se deci ulepša dan i oplemeni prostor u kome provode značajan deo svog života. Mi ćemo nastaviti sa organizovanjem ovakvih događaja i pozivamo sve zainteresovane kompanije da da nam se priključe”.
Salim Goranac, Direktor OŠ, je rekao - “Sava Jovanović Sirogojno” je osnovna škola za obrazovanje dece ometene u mentalnom razvoju. Naša je namera da prerastemo u Resursni centar za obrazovanje i pružanje usluga obrazovnim institucijama koje školuju decu sa smetnjama u razvoju. U cilju što uspešnijeg sprovođenja inkluzije, osnovali smo “Stručne mobilne timove” koji pružaju svu potrebnu podršku redovnim školama u obrazovanju učenika koji nisu u mogućnosti da savladaju predviđeni nastavni plan i program. Što se samog ovog današnjeg druženja tiče, misim da su ovakve akcije jako značajne za našu decu zato što im se na ovaj način pokazuje da su važni i da nisu zaboravljeni"

Prilika za posetu ovoj ustanovi, iskorišćena je i za predavanje socijalnog radnika, zaposlenima Orion telekoma o pristupu deci ometenoj u razvoju, za druženje i igru sa decom, ali i aktivno učešće u kreativnim radionicama koje su vodili student i volonteri na projektu “Stariji brat, starija sestra”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: