Heroj: Odbio da posluži gosta zbog deteta

Konobar u jednom restoranu u Hjustonu postao je pravi heroj, pošto je odbio da posluži gosta koji nije želeo da sedi za stolom pored deteta sa Daunovim sindromom.

Izvor: B92

Nedelja, 20.01.2013.

10:25

Default images

Incident se desio u restoranu "Lorenzo" gde Majkl Garsija radi poslednje dve godine i gde ima sjajnu komunikaciju sa mušterijama.

U sredu uveče je ugostio dve grupe gostiju, jedni su bili Kim Kastiljo i njena porodica zajedno sa petogodišnjim Majlom koji ima Daunov sindrom dok je drugu grupu smestio za susedni sto.

Ubrzo je druga porodica tražila da bude premeštena. Garsija je naravno hteo da ih premesti ali je u prolazu čuo njihov komentar: "Deca sa posebnim potrebama treba da budu specijalna na nekom drugom mestu."

Garsija nije mogao da veruje da je čovek tako ružan komentar dao pred svojim rođenim detetom. Iako zabrinut da bi mogao da izgubi posao, osećao je da mora da reaguje: "Uznemirio sam se. Preplavila su me osećanja i morao sam da mu kažem: Izvinite ali ja ne mogu da Vas uslužim."

Ta porodica se ubrzo pokupila i krenula ali ne pre nego što im je Garsija rekao: "Kako ste mogli to da kažete? Kako ste mogli da kažete to o predivnom petogodišnjaku?".

Kim Kastiljo, majka malog Majla, kaže da je primetila da porodica za susednim stolom odlazi ali da nije znala zašto sve dok joj jedan od Garsijinih kolega nije rekao.

"Da je bio nesnosan kao bilo koji drugi petogodišnjak, shvatila bih zašto porodica za susednim stolom želi da se pomeri. Niko ne želi da sedi pored glasnog, nervoznog deteta ali ovo nije imalo veze sa tim. On je samo dete i ne treba ga diskriminisati. On nije tražio da bude rođen sa Daunovim sindromom!" kaže Kim Kastiljo.

Ona je dodala je veoma zahvalna Garsiji što se založio za njenog sina: "Impresionirana sam što je Majkl tako reagovao zbog Majla a i ne zna nas. Učinio je zato što je to ispravno." Iako su se svi uplašili da bi konobar mogao da dobije otkaz zbog ovog poteza, vlasnici i šefovi restorana su stali iza njegovog postupka.

Zapravo, Fejsbuk strana restorana je postala veoma posećena posle ovog događaja. Na istoj, stižu komentari podrške za ovaj hrabar i pravedan čin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

71 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: