Dilan: Srbi mogu da nanjuše Hrvate

U novom intervjuu koji je dao za magazin Rolling Stone, legendarni muzičar osvrnuo se i na ropstvo u Americi i pritom je uspeo da se dotakne i omiljene teme stanovnika ovih prostora - odnosa između Hrvata i Srba.

Izvor: B92

Četvrtak, 27.09.2012.

22:11

Default images

Dilan se dotaknuo raznih problema u Americi, nacista i Jevreja kao i Srba i Hrvata, a sve to je sročio u odgovoru na pitanje da uporedi SAD danas i onaj iz 1860. godine.

Zamoljen da uporedi Sjedinjene Američke Države danas sa onima iz 1860. godine slavni je kantautor uzvratio da su SAD same sebe potkopale i sahranile zbog ropstva.

"Ljudi se ubijaju zbog boje kože, to je vrhunac ludila koje sprečava napredak svake zemlje. Crnci znaju da i dan danas postoje belci koji žale zbog ukidanja ropstva, a mnogi su i dalje pripadnici Kju Kluks klana.", izjavio je Dilan za Rolling Stone i dodao: "Crnci mogu da 'nanjuše' ako je nekome u krvi rasizam, baš kao što Jevreji prepoznaju naciste, a Srbi Hrvate'.

Da su se ideje ropstva ranije mogli rešiti, SAD bi danas bila mnogo naprednija i bolja zemlja", rekao je Dilan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

77 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: