Sud oduzima sve Kejtine toples slike

Nakon što su advokati vojvode i vojvotkinje od Kembridža podneli tužbu protiv francuskog fotografa koji je slikao buduću kraljicu u toplesu, dan kasnije sud je naredio francuskom magazinu da preda sve toples fotografije u naredna 24 časa kao i sve digitalne izvore kako bi se sprečilo njihovo korišćenje i na Internetu.

Izvor: B92

Utorak, 18.09.2012.

12:33

Default images

Advokati kraljevskog para zatražili su od suda u Parizu odštetu od magazina „Closer” i dalju zabranu distribucije slika.

„Tužba se tiče narušavanja privatnosti vojvode i vojvotkinje od Kembridža dok su bili na odmoru”, kazala je portparolka Vilijama i Kejt.

Britanski tabloidi, koji se u poslednje vreme bore da povrate dobar glas nakon niza skandala, uzdržali su se od objavljianja slika. Čak je i najprodavaniji „Sun", jedini koji je u Ujedinjenom Kraljevstvu objavio fotografije nagog princa Harija, osudio fotografije vojvotkinje kao „preterane”.

Valeri Suo (Valerie Suau), žena koja je navodno snimila sporne fotografije vojvotkinje i vojvode od Kembridža krije se od javnosti, javljaju britanski mediji, budući da je kraljevski par zahtevao zatvorsku kaznu za nju.

Valeri je radila u nekim od najvećih foto-agencija u Evropi a njeno ime pojavilo se u tužbi koju su advokati Vilijama i Kejt podneli francuskom sudu.

Valeri je priznala da je snimila fotografije oskudno obučenih princa Vilijama i Kejt na terasi njihovog odmarališta u Francuskoj u posedu vikonta Linlija, kraljičinog nećaka. Međutim, ona tvrdi da nije snimila sporne fotografije nastale istog dana - 7. septembra - u Šato d’Otet u Provansi, istočno od Avinjona, na kojoj se Kejt vide grudi i zadnjica.

Valeri je demantovala da je proizvela bilo šta „eksplicitno”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: