Majkl Džekson je bio "beznadežan slučaj"?

U dokumentima koji su nedavno „procurili” na net, promoteri nesuđenog povratničkog koncerta Majkla Džeksona opisali su Kralja Popa kao „emotivno paralizovani beznadežni slučaj” koji je bio previše pijan da bi napustio apartman.

Izvor: B92

Utorak, 04.09.2012.

12:16

Default images

Džeksonovo krhko mentalno i fizičko zdravlje otkriveno je u nizu poruka razmenjenih između zaposlenih u AEG, kompaniji koja je producirala njegovu povratničku turneju.

E-mailovi na 250 stranica, do kojih je dospeo Los Angeles Times, otkriveni su neposredno pošto je osiguravajuća kuća Lloyd iz Londona pokrenula postupak poništenja ugovora o nadoknadi za otkazivanje koncerta vrednoj 17,5 miliona dolara. LLoyd tvrdi da je AEG dao lažno stanje Džeksonovog zdravlja i spremnosti da nastupa.

„Kod njega su primetni jasni znaci paranokje, anksioznosti i opsesivnog ponašanja. Mislim da bi najbolje bilo da dovedemo vrhunskog psihijatra da mu proceni stanje što je moguće pre”, pisao je Keni Ortega, reditelj koncerta i blizak Džeksonov saradnik poslednjih 20 godina Rendiju Filipsu, izvršnom direktoru AEG.

„MJ još nije u stanju da peva uživo i igra u isto vreme”, dodao je Ortega.

„On je beznadežan slučaj. Sve više sumnjam na to", napisao je menadžer produkcije.

Filips je odgovorio Ortegi: „Ključno je da ni ti ni ja ni bilo ko zadužen za koncerte ne postane psihijatar ili lekar amater”.

Međutim, jedan od najmoćnijih promotera u muzičkoj industriji koji je Džeksonu ponudio 100 miliona funti za koncerte, Rendi Filips je iz prve ruke video dubine u koje je pevač potonuo.

„MJ se zaključao u sobu, pijan je i utučen”, pisao je Filips svom šefu Timu Lajvekeu, predsedniku AEG, kada je Džekson kasnio 90 minuta na konferenciju za štampu u Londonu.

„Pokušavam da ga otreznim. Drao sam se na njega tako glasno da su se zidovi tresli. On je emotivno paralizovan haos koji hoda izmučen sumnjom i mržnojm prema sebi, baš sad kad je vreme za nastupe”.

Filips i Džeksonov mendažer su potom obukli pevača koji se na kratko pojavio pred fanovima.

Džeksonova smrt nije sprečila AEG od zgrtanja para. Dokumentarac „This Is It”, sa snimcima sa proba, zaradio je preko 260 miliona dolara širom sveta.

Dokumenti su otkrili da Džekson nikada nije otišao na sistematski pregled, što je Lloyds naredio. Osiguravajuća kuća je tražila lekarske izveštaje, detalje o Džeksonovom dnevnom planu vežbanja i reakcije na medijske izveštaje o njegovom zdravlju. „Uvek bismo ostali bez odgovora”, napisao je jedan službenik Lloyda.

AEG je predložio da dr Konrad Mari, kasnije proglašen krivim za ubistvo Majkla Džeksona iz nehata, napiše izveštaj, ali je Lloyd to odbio.

U e-mailu poslatom drugom promoteru Filips je napisao: „Majkl mora ovo da odradi ili ga čeka finansijska katastrofa”. Ukoliko bi prekršio dogovor, Džeksona je čekao dug od 300 miliona dolara, a AEG bi preuzeo kontrolu nad njegovom kompanijom i dragocenim muzičkim portfoliom.

AEG je demantovao da je uradio nešto loše. Kompanija je rekla da su poruke poslate medijima nepotpune i da je prikazuju u negativnom svetlu. „Majkl je bio odrasla osoba i bilo bi oholo reći da nije bio sposoban da vodi računa o svojim poslovima”, kazao je Marvin Patnam, advokat AEG-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: