Kjuriositi snimio 4 NLO-a na Marsu?

NASA-in rover Kjuriositi samo što je dotakao površinu Marsa 5. avgusta i počeo da šalje video snimke već su se pojavile brojne teorije o vanzemaljskom prisustvu na ovoj planeti.

Izvor: B92

Četvrtak, 23.08.2012.

13:30

Default images

Jedan od pobornika teorije o prisustvu vanzemaljskog života na Marsu postavio je snimak koji je načinio rover a koji je naknadno provukao kroz nekoliko filtera i za koji tvrdi da otkriva nekoliko NLO-a na nebu.

Mark Dantonio, stručnjak za video analizu, sa druge strane, tvrdi da su u pitanju anomalije na video snimku, tačnije mrtvi pikseli.

„Potpuno sam siguran da su na snimku mrtvi pikseli koje imaju sve CCD kamere, a na bledoj atmosferi Marsa oni su još uočljiviji nego što bi to bio slučaj na Zemlji čija atmosfera je aktivnija i šarenija i gde bi bilo znatno teže otkriti ih“, mišljenja je Dantonio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

88 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: