Šta pokloni govore o vama

Muškarcima se tresu ruke od nervoze čim nanjuše sezonu praznika, čisto zato što moraju kupiti 'nešto za pod jelku' svojoj najdražoj. Reč je o vrlo opasnoj i riskantnoj misiji, pogotovo ako dame odmotaju nešto što definitivno nisu htele da vide.

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.11.2010.

17:21

Default images

Kažu da se poklonjenom konju ne gleda u zube, međutim, svi znaju da će poklon dobijen od dečka proći detaljnu analizu i testiranja kod najbolje prijateljice, drugarice s posla, mame, našeg gej prijatelja, frizerke, kozmetičarke... listi nikad kraja. S obzirom da je sezona darivanja pred vratima (sv. Nikola, Božić, Dan zaljubljenih, a možda uleti i koji rođendan ili godišnjica), verujemo da ovo može biti itekako stresan 'posao' za muškarca u vezi. Čak i da devojke nisu materijalisti, pokušaće da otkriju što dobijeni poklon govori o vašoj vezi i osećanjima.

Dakle, pozabavimo se onime što devojke najčešće pronalaze ispod celofana i šta misle o takvim poklonima. Muškarci – pažljivo čitajte.

Nakit

Zato što je nakit jako skup i lako se ističe kad ga nosite (svi volimo da neto s posla primeti naušnice koje nam je dragi kupio), obično je rezervisan za ozbiljne veze. Muškarci, ako poklonite devojci nešto blještavo i skupoceno, ona će pomisliti da je vaša veza zdrava, jaka i ozbiljna.

Zašto?

Žene su svesne da muškarci ne bacaju novac na nešto usputno i shvatiće njihov dar kao izraz veeelike ljubavi.

Međutim, preuranjeno poklanjanje zlata, srebra, dragog kamenja, pa čak i satova, može proizvesti dve neželjene reakcije:
1. Može prestrašiti curu koja nije sigurna u svoja osećanja prema drugoj polovini.
2. Može iživcirati devojku koja misli da skupim poklonima njen dragi želi da pridobije njenu naklonost.

Parfem

Ono što žene odabiru kao svoj miris je vrlo jedinstveno i vrlo subjektivno. Drugim rečima, muškarci moraju jako dobro da poznaju svoju devojku da bi se uputili u parfimeriju. U principu bolje je da momci izbegavaju ovaj poklon ako im je on samo spas u zadnji čas jer misle da sve žene vole parfeme (to ne znači da žene vole sve parfeme).

Klišei

Držite se dalje od parfema osim ako je reč o njenom miljeniku kojeg već godinama priželjkuje. Kratko i jasno.

Gedžeti

S obzirom da živimo u eri brojnih novih tehnologija, ni gedžeti više nisu neuobičajen poklon. Pre koju godinu mnoge devojke bi rekle da ih poklanjaju muškarci 'bez srca' koji ne znaju šta bi, međutim, danas oni mogu biti itekako lukav odabir. Bez obzira radi li se o "iPodu" za dragu koja je stalno na putu ili digitalnom rokovniku za poslovnu ženu, gadgeti su skupi i daju lepšim polovinama do znanja da zaslužuju nešto što će im olakšati život.

Budući da ih možemo izabrati prema boji, dizajnu i razno-raznim dodacima, gedžeti daju mogućnost muškarcima da se iskažu u odabiru 'savršenog' poklona, uzimajući u obzir potrebe i životni stil svoje devojke.

Mali savet: nemojte joj odmah uzeti iz ruku njenu novu igračku i insistirati da joj sami sredite sve na njoj – pustite je da sve shvati i uradi sama. Ako već želite da se malo poigrate sa novom igračkom, uradite to pre nego što ga umotate. Bilo bi interesantno da joj stavite omiljene stvari na "iPod" ili napunite hard disk njenim najdražim filmovima.

Putovanja

Bez obzira radi li se o nekom egzotičnom putovanju ili vikendu u banji, ovakav poklon većina žena će shvatiti kao znak da je muškarcima važno vreme koje provode zajedno, da cene vezu i da žele jedno lepo zajedničko iskustvo. Putovanja su super poklon i za devojku za koju se čini da 'ima sve što poželi' ili ako dečko žele da izbegne 'materijalne' poklone. Svakako, nije naodmet da muškarci imaju na umu raspored svoje drage kako bi bili sigurni da će u to vreme moći da otputuju zajedno.

Poklon vaučeri

Već nam se diže kosa na glavi... Možda frajeri misle da je poklon-vaučer idealan izbor za devojku koja uvek vraća i menja poklone ili voli da kupuje, no u suštini je reč o tome da pribegavaju lakom rešenju koje će cure protumačiti vrlo jednostavno – nisu hteli da troše vreme na pronalaženje nečeg posebnog u čemu bi ona mogla da uživa i nije im stalo.

Verovatnost da će devojka ceniti kupovinu na vaš trošak je vrlo mala – osim ako je reč o pravoj kupoholičarki. No čak i u tom slučaju bi trebalo da se potrudite i kupite još neku sitnicu uz to.

Jelo i piće

Bombonjere i vino poklanjaju se susedu, kolegi s posla ili strini koaj dolazi u posetu jednom godišnje – i nisu za devojke. Prehrambeni proizvodi su nemaštoviti, nepromišljeni, pa čak i jeftini. Bajadere zapakovane u beli papir su za prave luzere, šao drugo reći. Ako je reč o pravoj gurmanki koja obožava iskušavati nova jela, bolja varijanta jest da je odvedete u neki novootvoreni resotran, ili još bolje – sami skuvate i priredite večeru uz sveće i romantičnu muziku.

Međutim, da je stvar gora nego što se na prvi pogled čini, muškarci bi trebalo da na umu imaju da niko ne želi da stalno dobija poklon na istu foru. Možda su jednom totalno okinule na Hello Kitty i oči dragog zasuzile su od sreće (ah...), no ni japanska maca nema beskonačni rok trajanja.

Iako na prvi pogled kupovina poklona za najdražu može izgledati kao film strave i užasa, dovoljno je da muškarci obrate samo malo pažnje i shvate 'male signale' koje im s vremena na vreme lepše polovine šalju.

Dakle, potrebno je samo da slušaju.

Izvor: Neon

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: