Podrška za Ilona Maska jer je otpustio sve sa Tvitera: "Oni zapravo ništa nisu radili"

Tviter je kupljen, a novi vlasnik Ilon Mask imao je samo dve reči da poruči svim zaposlenima: "Otpušteni ste".

Izvor: B92, Milica Milosavljeviæ

Četvrtak, 24.11.2022.

15:56

Podrška za Ilona Maska jer je otpustio sve sa Tvitera:
Foto:EPA/CHRISTIAN MARQUARDT / POOL

Obzirom da ih je definitivno sve otpustio na vrlo jedinstven način, mnogi bivši zaposleni ove kompanije krenuli su javno da objavljuju videe u kojima se žale na način na koji su tretirani od strane novog direktora.

Kako je koji video klip postajao viral, neko se dosetio da pokaže i kako je Tviter izgledao pre nego što ga je Mask kupio. Naime, video u kojem devojka zaposlena u toj kompaniji objašnjava kako izgleda jedan njen radni dan, prilično jasno prikazuje da se Tviter potrudio da svojim zaposlenima obezbedi veoma dobar prostor za rad, ali i relaksaciju.

"Počinjem svoje jutro sa smutijem, kasnije imam sastanak u posebnoj prostoriji koja je prigušena. To je zaista kul. Kada se to završilo otišla sam da pojedem nešto, pogledajte kako ukusno izgleda ova hrana. Toliko sam se prejela, ali sam posle svratila do našeg prostora za
opuštanje. Imamo sobu za meditaciju i jogu, ja je ne radim, ali je to veoma kul", pričala je ona u videu.

Nastavila je kako je kasnije imala još neki sastanak i kako su završavali neke projekte, popila je kafu i na kraju uzela vino i popela se na terasu da uživa u pogledu.

Možda vam ovo deluje kao idealno radno okruženje, verovatno da i jeste tako, jer ko ne bi radio onoliko uz najbolje moguće uslove i platu, međutim, komentari ispod videa ukazuju na drugačiju perspektivu.

Širu sliku otpuštanja zaposlenih na Tviteru su izgleda uočili mnogi koji su komentarisali ovaj video.

"Jedva da je videla kompjuter", "Zaposleni u Tviteru kreću da plaču nakon što su primorani da rade više od 30 munita na dan", "Ilon ih je naterao da rade opet, zato su ljuti", "Sada vidim zašto ih je Ilon otpustio, oni zapravo ništa nisu radili", glasili su komentari.

"Dakle, Ilon je od ovog mesta zapravo napravio normalno radno okruženje? Mislim da je uradio pravu stvar. Tviter pre Ilona je šala, dobrodošli nazad u realnost", komentarisao je jedan korisnik.
@success.speaking #elonmusk #twitter #unemployed ♬ original sound - Guide to success

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: