Zašto Srbi ne idu u teretane? Pravi domaćin pusti škembe i ogrne "pederušu" FOTO

Trend fit tela i zdravog života širi se Evropom već decenijama, međutim, statista mapa vežbanja kaže da kao nacija nismo revnosni posetioci teretane.

Izvor: Jelena Jankoviæ

Nedelja, 20.11.2022.

15:56

Zašto Srbi ne idu u teretane? Pravi domaćin pusti škembe i ogrne
Foto: Shutterstock/VGstockstudio

Evropska mapa koja pokazuje procenat stanovništa koji redovno posećuju teretane, otkrila je da Srbi to čine vrlo retko i nevoljno. To je bilo dovoljno da se na Reditu pokrene debata o tome zašto ne vežbamo i izbegavamo fizičku aktivnost. Učesnici u raspravi su imali najrazličitije odgovore i duhovite opaske, a mi vam prenosimo neke od njih.

I dok neki navode poskupljenje mesa i članarine kao glavne adute, drugi dovode u sumnju tačnost mape.

"Bolje pitanje bi bilo da li vežbate, jer mnogi vežbaju individualno, kod kuće ili u parkovima."

"U krugu od 500 metara oko moje zgrade ima bar pet teretana, ne verujem da je ovo tačno."

Jedan od korisnika je bio surovo iskren:

"Dok sam bio student, nisam imao para za teretarnu. Sad kad imam posao, nemam vremena za teretanu."

Neki su složili da je higijena po teretanama sporna i da se boje glivičnih infekcija, dok drugi smatraju da su to okupljališta zgodnih i iskompleksiranih ego - manijaka koji neprestano gledaju svoje bicepse u ogledalima i preziru ljude sa viškom kilograma.

"Samo smo lenji" - replicirao je jedan korisnik, dok su se drugi trudili da mu objasne da je mapa napravljena po registrovanim članovima teretana i da u mnogim zapadnim zemljama uprkos tome što imaju godišnje propusnice masa ljudi ne odlazi u teretanu.

"Pravi srpski domaćin pusti škembe i ogrne pederušu" - jedan je od komentara koji objašnjava poslovično izbegavanje teretane.

Ipak, nezanemarljiv broj korisnika je izrazio sumnju da postoji neraskidiva veza između procenta homoseksualaca u populaciji i broja redovnih vežbača, te su kao svoje razloge za izbegavanje vežbanja naveli da im smeta kako ih posmatraju vežbači drugačijih seksualnih sklonosti.

Duhoviti korisnik kom izgleda da ovo gore navedeno ne smeta je imao svoje objašnjenje. "Posle 12 sati fizikalisanja, kažem sebi, e aj sad u teretanu."

Pišite nam u komentarima da li vi vežbate i zašto ne...
Foto: Statista/Reddit

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

232 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: