NASA prikazala najnoviji snimak Zemlje, ravnozemljaši reagovali: "Sjajna montaža" VIDEO

Kamere će snimati i prikupljati podatke koji će NASA-inim stručnjacima dati uzbudljiv uvid u Mesec.

Izvor: Net.hr

Nedelja, 20.11.2022.

08:20

NASA prikazala najnoviji snimak Zemlje, ravnozemljaši reagovali:
Foto: EPA/NASA / BILL INGALLS / HANDOUT

NASA-ina misija "Artemis I" je konačno krenula. Objavljene su neverovatni kadrovi Zemlje koji su snimljeni sa megarakete koja putuje svemirom, piše LADbible.

Zagriženi obožavatelji svemira okupili su se na plažama i autoputevima u blizini svemirskog centra "Kennedy" na Floridi kako bi videli Orion kako započinje svoju 25-dnevnu misiju putovanja oko Meseca vrednu četiri milijarde dolara.

NASA je na Tviteru podelila necerovatan snimak Zemlje od 24 sekunde.

"Dok NASA-in Orion započinje misiju "Artemis I" na Mesec, svemirska letelica je snimila ove zapanjujuće poglede na našu planetu", objavio je svemirski centar na društvenim mrežama.

Kamere će sve snimati

NASA-ina raketa "Space Launch System" (SLS) krenuće na epsko putovanje koje će se protezati na više od 64.000 kilometara izvan Meseca pre nego što se vrati na Zemlju.

Svemirska misija osmišljena je kako bi pokazala da je Orion spreman da odnese astronaute na Mesec u budućim "Artemis" misijama. Kako bi snimila neverovatnu avanturu, raketa je opremljena sa 24 kamere za dokumentovanje putovanja. Osam kamera nalazi se na SLS-u i još 16 na Orionu.

Kamere će snimati i prikupljati slike i podatke koje će NASA-inim stručnjacima dati uzbudljiv uvid u Mesec. Kamere će takođe pružiti dodatne dokaze koji bi mogli konačno da pokore teoriju o ravnoj Zemlji.

Brojne reakcije na društvenim mrežama

Ljudi na društvenim mrežama masovno taguju "Flat Earth Society" kako bi im pokazali neverovatne kadrove dok Orion putuje dalje u svemir.

"OK ravnozemljaši, ovo je slika Zemlje koju je jutros u približno 11.30 po istočnom standardnom vremenu snimila misija Artemis 1/Orion na Mesec. Oh, i ne, ovo nije snimljeno na setu nekog filma u Holivudu", napisao je jedan od njih.

Međutim, snimak su neki kritičari već označili kao "lažan".

"Sjajna montaža. Potrebna su sočiva sa širim uglom da bi oba ugla bila u kadru", "Zemlja je ravna. Dokaz je u ovom videu", "Moderni specijalni efekti su prava stvar. Dobar šou, ali ne i da se poveruje", samo su neki od komentara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

168 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: