Izgradnja Avalskog tornja

Izvor: B92

Utorak, 12.12.2006.

19:59

Default images

Izgradnja Avalskog tornja, za koju je prikupljeno više od milion evra, počeće 21. decembra, javila je Radio-televizija Srbije, u kojoj je potpisan ugovor o gradnji tornja.

Novi toranj nići će na Avali za 20 meseci, najavili su potpisnici ugovora - predstavnici Građevinskog preduzeća "Ratko Mitrović", Direkcije za imovinu Srbije i RTS-a
Oni su čestitali srpskim firmama i građanima koji su darovali više od milion evra za gradnju tornja.

Toranj, srušen za vreme NATO bombardovanja 1999. godine, izgrađen je 1965. i bio je jedinstven u svetu i visok blizu 203 metra.

"Primenjivaćemo najnovije tehnologije pri izgradnji ovakvih objekata i koristiti najsavremenije materijale, tako da će ovaj novi-stari objekat biti identičan prethodnom, ali po nekim perfomansama i bolji", najavio je Dušan Basara iz Građevinskog preduzeća "Ratko Mitrović.

Ako sve bude teklo po planu, u vidiku sa Avalskog tornja moći će da se uživa od avgusta 2008. godine.
(Tanjug)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: