Rodžer Voters u strahu za život: "Ukrajinci će me likvidirati"

Rodžer Voters je govorio za strane medije i rekao je da je na "ukrajinskoj listi za likvidaciju".

Izvor: B92

Sreda, 05.10.2022.

18:04

Rodžer Voters u strahu za život:
Foto:EPA/ ETTORE FERRARI

Voters smatra da je na listi zbog izjava protiv zapadnog vojnog mešanja u krizu u Ukrajini i poziva Kijevu da zaključi mir sa Rusijom.

"Ne zaboravite, ja sam na listi za likvidaciju koju podržava ukrajinska vlada. Ja sam na listi, a oni su nedavno ubili ljude. Kada ubiju nekog, napišu "likvidiran" preko slike. A ja sam na jednoj od tih slika", rekao je.

Rodžer Voters 'persona non grata' zbog svog stava o ratu u Ukrajini, otkazani koncerti

Muzičar je kao primer naveo Dariju Duginu, rusku novinarku koja je ubijena u avgustu, pošto se našla na listi skandaloznog nacionalističkog sajta koji targetira sve koji prema njihovom viđenju predstavljaju pretnju nacionalnoj bezbednosti Ukrajine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

102 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: