Hari i Megan papreno naplatili odlazak iz kraljevske porodice: Kralj Čarls lično iskeširao

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa često su govorili o tome da nisu dobili finansijsku podršku od kraljevske porodice otkako su se povukli sa svojih kraljevskih dužnosti 2020. Ali sada se otkriva da je kraljevski par dobio ogroman iznos.

Izvor: B92

Utorak, 04.10.2022.

15:16

Hari i Megan papreno naplatili odlazak iz kraljevske porodice: Kralj Čarls lično iskeširao
Foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Prema izveštaju Dejli mejla, u Meganovoj i Harijevoj poslednjoj godini u funkciji kraljevske porodice, kralj Čarls - tada princ od Velsa - isplatio je 4,5 miliona funti (5,1 milion dolara) svojim zaraćenim sinovima princu Vilijama i princu Hariju da pokriju njihove službene dužnosti i stil života u palatama koje finansiraju poreski obveznici. Međutim, izveštaj ne prikazuje koliko je novca otišlo svakom princu.

Davne 2021. godine, nakon što su se povukli sa svojih kraljevskih dužnosti, Megan i Hari su seli sa Oprom Vinfri na intervju, gde je vojvoda od Saseksa tvrdio da je primoran da potpiše ugovore sa Netfliksom i Spotifajem pošto mu je Čarls ukinuo finansijska sredstva nakon Megzita. Međutim, viši portparol Klerens Haus tvrdio je ubrzo nakon toga da je Čarls platio Hariju "značajnu sumu" da mu pomogne u njegovom preseljenju u Ameriku.

Nadigrali kraljevsku porodicu: Hari i Megan objavili dosad neviđene fotografije FOTO

"Princ Čarls je izdvojio značajnu sumu da ih podrži u ovoj tranziciji i finansiranje je prestalo u leto prošle godine", rekao je portparol za ITV. "Kao što ćemo se svi setiti januara 2020. kada su vojvoda i vojvotkinja [od Saseksa] objavili da će se odseliti od kraljevske porodice, vojvoda je rekao da će raditi na tome da postanu finansijski nezavisni". Portparol je, međutim, odbio da otkrije tačan iznos novca koji je Hariju plaćen.

Meganove i Harijeve tvrdnje dovele su do povećanja tenzija sa kraljevskom porodicom. Međutim, činilo se da je par ponovo u dobrim odnosima tokom njihovog boravka u Ujedinjenom Kraljevstvu tokom da žalosti za kraljicom Elizabetom II. U danima nakon smrti Njenog Veličanstva, javnost je bila svedok brojnih retkih prikaza jedinstva između Megan i Hari i kraljevske porodice.

Megan i Hari se bore da zaustave emitovanje dokumentarca: Ne žele da svet čuje šta su sve rekli

Hari je viđen kako stoji uz bok svog oca pogođenog tugom nakon smrti svoje majke. Čak je i kralj Čarls toplo govorio o paru i njihovom novom životu u inostranstvu u svom prvom javnom obraćanju kao monarh. Hari i Megan su takođe viđeni kako se ponovo okupljaju sa princom Vilijamom i Kejt Midlton kako bi pregledali cvetne poklone koje su građani ostavili ispred zamka Vindzor. Ipak, objavljeno je da su svi napori bili uzaludni jer kraljevska braća nisu bila bliža 'popravljanju' svoje veze uprkos tome što su više vremena provodili zajedno.

Međutim, Hari trenutno očajnički želi da u poslednjem trenutku napravi izmene u svojim eksplozivnim memoarima jer smatra da će se neki delovi knjige smatrati previše neosetljivima nakon smrti kraljice Elizabete II. Ranije su izveštaji tvrdili da će knjiga vojvode od Saseksa biti odložena zbog kraljevskog perioda žalosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: