Tito je znao šta treba kupiti: Ovako izgleda njegova luksuzna vila u Njujorku VIDEO

Velelepna vila u Njujorku, poznatija kao dvorac Josipa Broza Tita, prodata je za 50 miliona dolara.

Izvor: B92

Četvrtak, 29.09.2022.

15:56

Tito je znao šta treba kupiti: Ovako izgleda njegova luksuzna vila u Njujorku VIDEO
Foto: Profimedia

Douglas Elliman Real Estate objavio da je njihov agent Tristan Harper prodao ovu istorijsku vilu od 20.000 kvadrata koja se nalazi na adresi 854 Fifth Avenue na Menhetnu.

Kupac, biznismen iz Londona, platio je sve troškove transakcije u gotovini. Mramorna vila koju su 1903. godine dizajnirali arhitekte Varen i Vetmor, 1969. proglašena je individualnim obeležjem Njujorka, zbog "impresivne čistoće stila koji je izveden s takvom finoćom i autoritetom".

Rezidencija ima 32 velike sobe i 12 kupatila raspoređenih na devet nivoa preko puta Central parka.

Pogledi iz 10 soba okrenutih prema parku uključuju neke od najpoznatijih zgrada. U vreme Hladnog rata na vrhu zgrade je navodno bila soba koju niko nije mogao da prisluškuje, a tu su bili neprobojni prozori prema Petoj aveniji.

Većina orginalnih detalja kuće ostala je netaknuta do danas, uključujući dve zadivljujuće francuske tapiserije iz 18. veka koje se nalaze iznad velikog stepeništa, 17 kamina, ručno oslikanih stropova koji podsećaju na staru Evropu, dva lifta...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

98 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: