Parada ponosa, Formula 1 i naravno litije: Tviter eksplodirao od duhovitih opaski FOTO/VIDEO

Blasfemija na Paradi ponosa, ipak izazvala niz reakcija. Uglavnom loših.

Izvor: B92

Subota, 17.09.2022.

18:48

Default images

Kišna septembarska subota u Beogradu mirisala je na pečene bundeve, bindžovanje serija i toplinu doma, ali... Neki to zovu efektom leptira, međutim, zabranjeni Europrajd je ipak počeo, što je naravno izazvalo i one suprotnih stavova da se upute na ulice.

Ovi prvi ogrnuti zastavama duginih boja, ovi drugi naoružani ikonama i flašama sa svetom vodicom. Gde su dve sukobljene strane, tu je i treća, ona koja umesto zastava i flašica nosi pendreke i oružje - policijska. Gde su oni, tu su i buntovni mlađi punoletnici i stariji maloletnici sa viškom testosterona, bez ideologije ali naoružnani dimnim bombama i ostalom pirotehnikom koju švercuju na utakmice.

Usred tog haosa, zatekao se i Dejvid Kultard, vozač Formule 1, da ni kriv, ni dužan, odvoza počasnu vožnju ulicama glavnog grada.

Sve ovo inspirisalo je uvek duhovite tviteraše da celu situaciju spuste na nivo šale i paradoksa. Dakle, mi smo se nasmejali, verujemo i vi ćete.

Blasfemija na Paradi - javnost u šoku

Blasfemija ili svetogrđe nije nepoznanica ni nešto sa čime se nismo susretali do sada, međutim, na Paradi ponosa, jedan učesnik, svojim kostimom uspeo je da izazove salve kritika na društvenim mrežama.

Ogrnut zastavom u duginim bojama, frizurom i vencem na glavi napravio je aluziju na Isusa Hrista i izazvao niz reakcija. U najvećem broju, vrlo loših.
Foto: Milan Maricic/ATAImages

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: