CEPORA zove nove volontere za rad sa decom i mladima iz Zvečanske

Svake godine, od 15. do 31. avgusta otvoren je konkurs za prijem novih volontera u CEPORA – Centru za pozitivan razvoj dece i omladine.

Izvor: B92

Utorak, 16.08.2022.

11:05

CEPORA zove nove volontere za rad sa decom i mladima iz Zvečanske
Foto: CEPORA

Program volontiranja se organizuje za rad sa decom iz Zvečanske.

Volonteri koji se ove godine uključe u program biće u prilici da budu deo jubilarne, desete godine radionica sa decom i mladima u beogradskim domovima.

Poziv za volontere odnosi se na Razvojno-preventivni centar, program koji CEPORA sprovodi u domovima Zvečanske od 2013. godine. Kroz radioničarski rad i zajedničko druženje saradnici CEPORE podržavaju pozitivan razvoj dece i mladih u domovima i njihovo uključivanje u zajednicu.

Novi volonteri priključiće se bazi od preko 170 saradnika koji su do sada učestvovali u programu i svojim vremenom i veštinama doprineli kvalitetu podrške deci i mladima bez roditeljskog staranja.

Volonteri prolaze kroz intenzivnu teoriijsku i praktičnu obuku pre uključivanja u rad sa decom u domovima, a tokom rada im se pruža supervizijska podrška i podržava se njihov dalji profesionalni razvoj. Kako je CEPORA registrovani organizator volontiranja pri Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja RS, potvrda o volontiranju koju svi volonteri dobijaju za svoj angažman predstavlja dokaz radnog iskustva.

Svi zainteresovani za učešće u programu volontiranja mogu se prijaviti preko onlajn formulara dostupnog na sajtu CEPORE (www.cepora.org) u odeljku Programi/Centar za obuku i volontiranje.

CEPORA – Centar za pozitivan razvoj dece i omladine je organizacija civilnog društva iz Beograda koja već deset godina radi na unapređenju položaja dece i mladih bez roditeljskog staranja.

Kontakt osoba: Marija Radović, programski koordinator CEPORE, marija.radovic.org, 060/69-66-506

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

20 h

Podeli: